People said I've changed so much , Well here's the truth . I grew up and I stop letting people push me around all the time . I learned that my life can't always be happy :')

May 2, 2011

I miss you , yes you sir :)


















Boys , I just scared of not be nothing for you );

He's not perfect , and the two of you will never be perfect .
He not thinking about you every moment but he will give you a part of him that he know you could break .
Don't hurt him , don't change him and don't expect more than he can give .
Smile when he make you happy , when he make you mad
You will miss him when he's not there . Love hard when there is love be had
Because perfect guys don't exist , but there's one guy that is perfect for you

Birthday wish :')



I WISH I CAN GET IT :'D YES I WANNT THIS CUTE TEDDY .

Jyeah , tinggal berapa hari je lagi . Then bulan 6 :D * lambat lg --" huhaaaa . Please slow siket , tak nak lah tuaa awal sangat . hoeshh , Okay I just want this for my birthday :( janji dapat ganti balek patrick tuh , nak buat tido malam same samee . Childish ? suka hati kita la ken kennn . Still boleh engat lagi apa mak cakap dulu ' Akak kalau tido , beruang musang semua dia nak bawak tido same ' hahaa . Arghhhhhhh , nak teddy bole ? :'O


May 1, 2011

Go GON Go :O

First of all , title post memang takda kena mengena dengan entry ni . Phftt , I just miss my bloggon so fucking damn much much but I do miss my 'master' more than I miss this blogon . hihi :p Okay sumpah jealous tengok semua orang ada masa nak update entry dia , ada masa nak online semuaa . Gahh , JEALOUS ( ! )

Banyak gila masa dieorang online semua bagai ken , Hoeshh . Dalam dalam takda masa pungg aku still onlinee . Gimme an idea to stop onlin-ing pleaseee ? Nampak gaya kena cabar diri sendiri jangan onlineee . okay I'll try :D takda benda yang fun pun dekat facebook tuh . Kalau blog , tak boleh stop ! ahhaa , my blog my soul my heart la bro --" I love to express my emo here , Soo YOU STALKER PLEASE BACK OFF !

Phftt , Awak awak tuh takda hak nak judge orang okay ? Kalau rasa diri tuh dah cukup sempurna boleh la kalau nak perli perli orang pun kann . tak payah jadi kepochi sangat ! Buat masa ne belum ada lagi sipolan sipolan yang bermulut tempayan menyebarkan auta tentang aku . HAHA , thanks god (:

WHEN YOU DO SOMETHING GOOD FOR ME , SOMETHING GOOD WILL RETURN BACK FOR YOU (:

April 22, 2011

Al-fatihah Nurul Huda Rosalan .


* Click picture to enlarge

Tuhan je tahu betapaa rindunya kita dkt awak huda :') yes everyone here miss you . Yahh we miss you soooo muchh bulan . Hari ni genap setahun huda pergi kan . Semoga huda tenang dekat sana . Tuhan lebih menyayangi dirinyaa . For those who still have their friends , I'm begging youu to apprieciate it .

Life must still go on . No one can replace you . kita doakan awak tenang dekat sana . Maaf tak dapat nak hadir kenduri tahlil buat awak , rumah dah jauh :(

AL-FATIHAH BUAT ARWAH NURUL HUDA BT ROSALAN .
sama sama kita doakan agar rohnya tenang disisi Allah SWT

April 21, 2011

Phfttt , I'm away and done doing everything that can make me feel happy but at the end ' Hmmm ' .
What's wrong with me ? I just can't be like what everyone wants me to be .


Apa aku buat & usahaa aku tengok macam tak dapat apa apaa je . Yes I'm sick and I already tired doing all this . Last last same je hasil diaa . What I need to do next ?

Doing something good for my life or attempt to do nothing ?

March 27, 2011

Uprising :')


I would like to thanks to all the bitches who talk behind my back . Well hating me won't make you look any prettier baby , So pleasee mind your own life :)

Everyone can just come and goo :') Yes , Kau ingat aku apaa ? Hello I'm not an alien , agak agak dah lupaa aku kan then bila kau dah rasa down and down downn baru nak cari aku kn ? Oh okay now I know who you are !
Dah dahh serious stop doing this stupid and most freaking idiot thing , Stop texting mee . Yes aku marah dengan sikap kau yang lupa kawan macam ne . Now kenapa kau cari aku balek ? Sumpah aku tak paham betol --"

KEJAM KAN AKU ? SAMPAI NUMBER KAU PUN AKU DAH DELETE :'D

March 19, 2011

I wish that you're here :'(


Did you know how much I miss you ? Well everyday kita call awak tapi tak pernah pun dapat . my hand is always on my phone waiting for you to call me . please pick up the phone and call me . I wish that you're okay ,

I miss your random texts
:'(

March 14, 2011

Gahh ;)


I say I'm going to study for my test , but it never happens
Okay I will start studying , So boiye boiye to Blogon and and the most freaking thing , Facebook :)

Will come back soon , bye bieee :D * haha


March 13, 2011

meet my tokwan (:


sabtu sampai dokat tikam batu , kedah around pukul 6 am . Kematu duduk dalam keretaa . Nothing much today , membuat sedikit lawatan dari rumah ke rumah . haha ;) then petang jadi minah weng weng ! ayah ajak pegi pekan naek motor . Okay agaknya ne second time rasa naek motor . weird ? yeahh . I think so . before this selalu naek kereta . Aku rasaa tersangatlah pelik bila naek motor . Gahh :O Malam vrommm pegi rumah tokwan pulaa .Sampai rumah tokwan , terlontang because I'm kinda tired * penat gaya dah macam aku yang drive kan .

Keesokan harinya , bangun a little bit late . wink wink then bangun pergi mandy apa semua . Okay kalau duduk kampung mmg tak gemar nak mandy . Air diaa mak datuk , macam mandy air ais . Huhhh , then study addmath . Woahh like my brother said " apa barang balek kampung pun belajar lagi " . Belajar salah ? tak kan kann . Agak agak dah letih duduk la dokat buaian tuhh . Fuhhh , boleh terlenaa tambah tambah bila kena angin sepoi sepoi :) Pastu ajak mak kait buah kelapaa , Gahh tak larat pegang galah punn . hahaa , kelakar wey . Aku balek kampung dah jadi macam orang kampung dahh . Tokwan kita ajar makan sambal buah bacang . Bau diaa cannot goo wey

Okay then pada malam harinyaa , tunggu angah balek rumah tokwan then nak balek Sg long dahh . Malam tuh tokwan kita cerita pasal cicak tokek , tokwan kataa dokat sini orang panggil ' Pok caree ' sound like that laa , tak sure la spell dia betol ke tak . Gila comei wey bila dgr tokwan cerita tuhh . Aku dok gelak sakan jaa . Well , kalau sekarang orang dok gila gila cari binatang tuh dulu tokwan kita bunuh guna racun serangga je wey . Mak kata dulu rumah tokwan banyak benda tuh , kenapa sekarang dah takdo ? nak tengokk dopan mata :O

p/s : Hoy hari hari kita cari awak , tapi selalu takdaa respond . Gahhh . Hate it

March 11, 2011

Please don't dissapoint me again )':

there's three things that I really want in relationship :
Eyes that won't cry , Lips that won't lie and love that won't die


When you're lonely , does it hurt ?
It sucks when you're ignored by the person whose his attention is the only thing that you want ):

March 8, 2011

Your test won't answer itself , Even if you stare at it for an hours (:

Do something to help yourself please , I'll work harder and more harder . Yes I know I can ;) Promise I won't make my parents feel dissapointed on me . I want to be their one and only good daughter and I want to make them proud of me ! Okay ayah and ibu , One day I will give want you want from mee . I'll give you a happier life (:

You need to know , how much I love you Ayah & Ibu

p/s : Akak selalu doa agar ibu dgn ayah panjang umur so that both of you boleh tengok satu satu anak perempuan ayah dgn ibu ni berjayaa kan ? I want to see your big big smile .
Ya Allah berikan-lah hambamu ini peluang untuk membahagiakan hidup mereka * Amin (':



March 7, 2011

old classmates ):


Pagi pagi lagi dah bangun , mandy then gooo ikut along dgn ibu sekaly . Okay cara macam ne jimat duet tambang cuma kena korban masa bangun awal je . Save your money money baby :) money is everything now . Okay aku bukan kedekut hanya berJIMAT . but duit aku still membazir dkt benda lain . Cool !

Phftt , jalan jam gilaa duhh . tengok ragam manusia bawak keretaa hoi kindaa crazy . My brother is one of them , haha . Along kata ' kalau macam ne , kena bijak cari jalan ' kalau tak main cilok cilok ini macam , for sure pukul 1 pun tak sampai lg kan . Around pukul 10 lebih sampai , then ikut ibu pergi tempat keje and that time for me to study . study ? yes I doo .

I'm doing my addmath exercise , Okay aku buat that exercise dari pukul 10 tuh sampai 1.30 dapat lah jugak ilmu kan kann , I do appreciate my timee now tahu tak ? bertekad nak I-pad so I need to work harder than before , but sekarang aku lebih focus dkt addmath , yang lain tak study pung . Oh maybee sbb this subject selalu kasi spoil my result . Grrr , After that poi laa mgs . sampai sanaa orang tengok laen macam je :O hello I'm not an alien !

Buat muka tembok pegi lah cari wani dkt kantin yang ramei orang tuh , Wowww stupidas . they tell me that I look different , HAHA . kinda funny oke dokey . Tengok dieorang practise bunce house , gahh bersemangat sungguh mereka or maybe sbb bunce house punya presiden tuhh garang . hahaa :D * sorry chot . Pastuh pastuh jumpa all my old classmates , I miss you guys doeee .

Semua macam shocked tgk aku ada dkt situu . Yang Umi , ain semua maen cocok cocok domo aku pulakk . haha . ape daaaa --" salam salam then bila ckp schl cuti due to h1n1 kes semua kesat kesat tangan . bengong ahh ! Aku bebas kot , sehat kuat dan sewaktu denganya that's why I'm hereee . After bunce house finish , lepak dgn wani dkt central market , Gahh dekat nak separuh mati tawaf tempat tuhh . Okay no idea nak buat apaa , sebab on that time hujan lobat sangatnyo ): nak gerak poi mana mana ta boleh .

Pukul 6 agaknyaa , balek dari Central market then pergi tempat ibu kerja ibu balek . Sambung buat addmath balek then shopping siket . hahaa ;) pukul 9 malam baru balek . Gahhhhhhh , penat sangat sangat balek mandy , texting and sleeping . Sekolah cepat lah bukak , sudah mulaa boring duduk dekat rumah . Serious :(

Phftt , Wani I love to listened to your story . Sweet ;) thanks for today geng .

March 6, 2011

fav sing song .

my love story is just like a fairy tale , gawshh . Please don’t say you love me unless you really mean it ,
because I might do something crazy to believe it :') Imy day by day awak .




P/s : Missing someone is your heart way of reminding you that you love them :)

March 5, 2011

refresh again :)


Okay , Imma be an active blogger again . I miss you blogonn (': tangan kita hari hari gatal nak buat vandalisme dkt sini . yess serious ! but sometimess my mood fly fly away just like that and the main point is I don't have timee . Todayy sempat buat siket renovation je . Sompat tukar background , Seee Oliver Sykes ♥ again and over again . He's damn handsome right ? and sompat edit side bar tepi ne plus pluss lagu tuhh . Hello idea cepat la resap dalam otak nee , I don't think that my blog stll look attractive like beforee . Blog dah macam takda tuan . haha

Okay just wait and see , All my storay will update slowly . Pelan pelan kayuh (;

No Matter what , Faragon stll with you (:

March 2, 2011

I'm sorry

what can i says is I'm sorry (:


  • I'm sorry because I hurt youu
  • I'm sorry because I'm not good enough
  • I'm sorry because I'm not trying to understand you
  • I'm sorry because I never want to listen to your explanation
  • I'm sorry because I love to spoil your mood
  • I'm sorry because I'm not being caring enough
  • I'm sorry for everything that I've done
after this there's no more post that can hurt youu , promiseee love

March 1, 2011

Great day with family .

Happy birthday to youu , happy birthday to youu brother :) May Allah bless you angah .


Phftt , I've such a great day with my family tonight . Anyway , thanks to sys Ainiey :) Dia murah hati sponser this nikon D300s cake for my brother birthday . Makan steamboat dokat restoran tupai tupai sanaa . Awesomeee :D makan pun dia belanjaa . thanks once again . sangat kenyang makan hari ne . haha , nak buat suprise konon tak jadi . hahaa :D Along ah ney , park kereta dkt dpn dpn restoran tu , mmg la angah perasan .


Tadaaaa , tengok that Nikon D300s cake sodap hoi hoi ! haha but if makang ken , gigi terus biru . Fyi , my brother macam tak rela nak potong . haha , sayang agaknyaa . Stop cerita pasal cake , haha then balek tuhh singgah mana entah nama tempat tuhh , boli t-shirt Elmo lagi . Yehaaaa , after this nak collect domo t-shirt je . stop buying elmoo item dah laa . Sampai rumah dah dekat nak pukul 1 dahh , sumpah penat . balek tuhh terus jah tidoooo

Woot , my brother punya birthday sama dgn bieber punya birthday tawww ;D



February 26, 2011

rawr stuff :)

Today bangun pagi , siap siap nak keluar . Yeayy ada dating lagi hari ne , hohoo rindu nak jumpa my lovely best best friend . Thanks sudi teman keluaq hari ne . I know you got a lot of storay for me . Woots , I miss you babeh . Kau takda dekat sini , aku dah tak taww nak story dkt sapaa . Hari ney act dieorang ajak pegi schl , bedah ayam katanyaa then ada makan makan . kalau aku datang agaknya buat semak je . hohoo . before keluar singgah school kejap hantar buku dkt jasmin . Okay selamat takda orang nampak aku on that timee .

Eghh , bas tdy kena tahan dgn polis wey , Gahhh wth orang nak cepat pakat dok tahan tahan pulop dahh ai . Saborr lahh kan . sampai kl , singgah Central Market beli baju kadet polis duluu , then baru keluar pegi Kl sentral janji nak meet wani dkt sanaa . Then gerak Ts , lepak ts duluu sementara tunggu adek sampai . Datang dengan tujuan lain , tapi benda lain yang aku beli . hahaa . Nampak baju domoo neh . Comei aishh . beli beli . Jumpa baju elmo pun beli beli . Aku tak taww kenapa aku beli baju elmo kaler pink :O haha . Look nice babyy .

Okay , act tujuan keluar hari ney , nak beli new school bag . Ya maklumlahh , bag ganas tuh dah hampir putus . Fineee , tuan punya beg yang ganas sangat pakai . Rindu nak pakai beg yang ada keluar gigi gigi tuhh yang ada mata tuh yang ada mulut besaq tuhh . awak ada ke ? tak kann kann . haha :p

Now , tinggal teddy domo je takda lagi wey ! Arghh :O I want that rawr stuff


Well , semalam satu hari suntuk aku keluar . dari pagi sampai ke malam . sumpahh kaki saket , rasa macam nak tercabut balek . hahaa . Thumbs up ! sape suruh banyak sangat berjalan . Ergh masa hantar wani dkt monorel tuh nampak nazmi and kawan kawan dia . Mulaa dia tak perasan , thenn baru dia perasan . Okayy naseb dia tak buat kerja gila panggil nama aku masa tuhh . Dia kan suka panggil gon gon gon banyak sangat . I don't know why . Grrr .

* Hari ney puas dapat keluar dgn wani , selalu sangat menyusahkan kau wey . I'm sorry yaaaa .

February 25, 2011

Dear heart ,

Dear heart , sorry for all the damage that I've done . Dear feeling , sorry because I never trying to understand you . I just only can find a lonely me now . I lost everything in my lifee . It is true that I had heartache and tragedy in my life . Suffering is the best way for me to stay alive .If I can trust others, accept them, enjoy them , then my life shall surely be more meaningfull . If I can accept others , this will help them to be more able to accept me :')

WEY , AKU RINDU KAU ! KAU TAK RINDU AGAKNYAAA . SIAPALAH AKU KAN ?
aku umpama macam orang asing dalam hidup kau sekarang , you hurt me :'(

I dislike senior year .


Okayy , this year gonna be my last year wearing this school uniform :'( Ehh , I gonna miss all this * gaya cakap macam dah habes school je . In form4 I never appreciate all this , for me school is damn bored and suck ! maybee because our teacher kinda bored . hahaa , menguntuk kann ? tak berkat dohh apa aku belajar macam ne , Gahh I'm sorry teacher . Since I've move in this new school , I learn something new , make a new friends , new culture ! yess I love it . Eventhough I still miss Methodist Girl School . Aku dah 4 tahun stay dkt girl school , but then kenaa pindah sini . Takpaaa , think positive that this school is better than mgs .

Okey , seriously I'm getting busy day by day with my school activities , and thenn on 7/3 dah examm . Wowww , Aku tak dapat bayang time exam macam manaa dah laa ramai . agaknyaa akan kelihatan seperti sardin di dalam tin . Mampat derr . Yooo , Skola ne banyak sangat makhluknyaa :O hahaa

Well , tady dah daftar subject for SPM . Aku ragu ragu nak tick kertas tuh . wahhh , Just berdaftar untuk 9 subject . This school takda subject Est ( English for science and technology ) so tak boleh la nak continue , Adaa Sains Pertanian aku tak amek dah tanya pendapat along semua , Aku ada byk lagi subject nak cover . Last year punya chapter dah la tak habes belajar . I don't have any confidence to face this biggest examination .

Ayah selalu pesan , ' Kalau orang lain boleh buat , akak pun boleh buat ' Mak pun ada kata ' Kalau kita rajen semua benda jadi mudah ' Ayah dgn mak kita kuat berpesan . hahaa ;D both of them gives me a lot of support wey :') Fyi , Aku tak sedap hati hari ini . macam adaa yang tak kenaaa ! Jangan la macam ne :(


I'M SEVENTEEN BUT MY ATTITUDE STILL LIKE A CHILDISH :O


February 24, 2011

storay updated .

Gahh , lamaa tak buat vandalisme dekat sini . Well , I miss you blogon :)
lets master express her pains here . 22/2 - 24/2 edition



22 . 02 . 2011
Aku sangat bersemangat pegi schl hari ney , sebab nak tahu jawapan addmath semalam . Well dah dapat buat kann . hahaa . Ada 1 2 soalan tuh , careless mistake baby . bawa kek pegi schl , bagi su makan dah sape suruh jasmin tak datang kan . hahaa . Err kalau dkt mgs aku bawak kek ne , baru bukak belum sempat tgk lagi dah hilang . pantas budak kelas aku sapuu , buruknya rupaa :D hohoo . Nothing much today , kinda bored and kinda tired ! today kena stay back sebab cekgu nak bincang pasal bilik SLAD tuh . Okay sebab kita leader so kena lah berkorban masa siket kan :) then balek cekgu hantar sampai rumahh . jimat tenaga tak payah jalan kaki balek rumah . ty

23 . 02 . 2011
Hari ne sama jugak macam semalam . hahh baek tak payah cerita , okay sukaa hati blog aku kann bukan kau punya pun :p okay bersambung balek . after school end , petang tuh pegi rumah jasmin . konon nak buat kerja la kann but at last aku pegi lentok lentok :D hahaa . serious aku mengantuk on that timee , dah laa nak jalan pegi school tuh siket punya panas . Today act ada koko kadet polis , wey serious rindu nak hitamkan kulit , rindu nak kena pumping , rindu nak kena denda lari . Even pegawai polis tuh kata aku macam sotong , but I'm still strong enough wey , kalau tak kuat . dah lamaa aku mati sbb fizikal dgn mental semua pakat kena deraa je . dahsyat :O

Well masa nak turun lift tuh , naek dgn ada dua abang ne . Okay I know who are they act , dia pakat dok tegur ' Aku macam penah tgk budak ne ' and then kawan dia kata ' haa , mana entah , artis kot . ada penah masuk tv ? ' okay finee . diaorang cakap bukan aku cakap ! haha , ayat dieorang propaa je wey . ayat semua cannot go bhai , agak agak la nak mengayat pun kan ? haha . What the tettt ? :|

24 . 02 . 2011
woke up a bit late for today , gahh . Sumaiyah birthday , woahh happy birthday new friend :) Hehh , hari ne jasmin pulak tak datang , okay dia jadi babysiter dkt rumah . jaga wangi * nama anak buah dia . Unik okay nama anak buah diaa , tak engat but yang aku tahu ada Adhwa wangi batrisya . mak ai panjang :O Jangan jadi macam raja dulu , ada ke nak tauk nama anak ' Sili pas or Siti kus ' what a nice name kan ? haha . Well , raja now is missing in action . Rindu kau wey , hum . sorang sorang kawan aku dah nak hilang nee . Others can you please stay ?

Okayy thats all , boiyeee STALKER :D



February 21, 2011

Happy Birthday and Te'Amo Mummy

Today was my mother birthday :) , So Happy Birthday to youu mummy . I Love you more than I love my self !
Around 8 pm , aku adek dgn angah dah siap siap kemas semua dahh . Okayy just celebrate dkt rumah , sebab kereta takdaa . Nvm :') Gahh Aku dah gila kempunan lama tak makan kek . hahaa . and today finally dapat makan kan . Fuhhh , It taste great ! chocolate chocolatee , aku dah siap potong kek tuh nak bawak esok . Sejak lepas saket tuh , aku banyak dapat chocolate and asyik bawak pegi schl je bagi dieorang makan . Okay and now mereka mereka selalu " Farah , nak chocolate " mukaa aku ne stock supply chocolate eh ? haha . Phftttt --"

Eh kejapp , and there's one more funny situation for me . aku baru teringat dan tak akan lupaa ;D before balek schl masa nak turun tangga tuh , jumpa ada cekgu ne tegur kitaorang then tanyaa form berapa semua lepas tuh that teacher gelak and kataa ' Alah , lupaa name tag kuning form 5 kan ? nampak macam budak form 1 , form 2 je " Okayy . Ape nee ? tahu-lahh kami kami ne kureng ketinggian tapi takda ah nampak macam pangkat junior sangat

Nama je SENIOR tapi ketinggian macam JUNIOR !

February 20, 2011

change my daily routine :)

Less Facebook-ing , More Face the book :D
Fine , Ada orang tak kasi aku deactive acc facebook . I don't even know why , padahal dia bukan selalu tegur aku pun bilaa aku online . Gahh , Whatever lah kann . So I'm trying to doing something new in my lifee , new la sangatnyaa . Okay ini maseh dalam proses percubaan kalau berjaya ianyaa akan berterusan . dan kalau test ne gagal I must deactive my acc back just like I done it before . Gahh , okay aku akan try untuk online fb ne hanya pada hari minggu . See you on next coming weekend babyy . see later yooo . hahaa (:

P/s : esok birthday ibu , Yeyy , sapa nak aku call korang ? hahaa . just text me and said ' Farah , We need to talk '

Duty :'(

Masa tengahari tuh decide ajak adek dgn angah kemas rumah hamster , Okay seriously dah lama dah tak kemas . Seems like everyone busy and takda masa nak jagaa itu haiwan kecil . Kesian sangat . Sorry tuan tuan awak semua busy sekarang ada yang tak busy pun buat buat macam busy , asal mereka malas untuk menjaga . Bila mak suruh kasi dkt Mak ngah , tak bagi . konon sayang , nahh sayanglah seksa mereka merekaa tuh macam tuh :(

Finee , aku pun tergolong dalam golongan golongan yang tidak bertanggungjawab memelihara haiwan ne . Aku busy doe keje banyak I mean school work . this year kan , my last year so agak busy with all my school activities . Rasanya dari isnin lagi dah ajak adek suruh kemas then lupa :O Aku tak tahu apa yang aku engat . Nowadays , semua benda aku dah lupaa :D hahaa . bukti tua ke tuh ? hell-no , then kemas kemas cari cari tak cukup sekor , Gahh kitaorang semua pelik . macam mane boleh hilangkan ? dia mane boleh keluar ponn . Huhhh


then try selak selak habuk diaa , ada nampak bulu . OMG , haiwan aku tinggal bulu je wey ? Hahhh . tuh la kauu konon sayang tp tak nak jagaa . entah bila dia mati pun kau tak perasan :'( semakin hari dah semakin kurang . Cepatlahh mengawan , tambah tambah la lagi . Dahh ah korang comel hoi ! orang mintak semua tak nak bagi , thats why kitaorang tak nak bagi . dah lama dah belaaa . Okay now hamster aku tinggal 4 je . I want moreee !

GAH , HAMSTER NEED LOVE AND ATTENTION TOO FARAGON !

Teha Paramore ♥

Gahh , she look awesome with her Domo rawr kan :D


Guess what , from her name everyone know that she's love paramore . Tengok background blog dia pung paramore juga . Same like mee , I adore Oliver Sykes that why my blog guna gambar dia . haha :D Teha tehaa , I just want to let you know , I MISS YOU TOO FRIEND ! tady fara baca blog teha and I've found some post for me kan ? Thanks babe . I do appreciate it . Well , sorry maybe sometimes I'm being to arrogant with you . I'm not perfect enough for everyone , people make mistake kan teha ? awak selalu cerita storay awak dkt kita kan ? Yeah I love to hear it , I know your life being hard day by day and I know that you're more stronger that me , sure you can faced all your biggest problem . You just need someone who can really understand you kan teha kan ?

Maybe I'm not as good as your friends , but I always be here for you :')

AWAK AWAK , KITA PUNG SAYANG AWAK JUGAA :D
I'll pray for your happiness ,do laugh as much as you breathe and love as long as you live (:

February 19, 2011

Life propagation (':

Hello , I don't need a parachute !

At this times you just have try not to care , no matter how much you do , because sometimes you mean nothing to the person who means everything to you farah Idayu . I just want you to know , just because were not close anymore doesn't mean i don't care anything about you . I admit that I love the way you treat me :')

ligat ligat

Seminggu dah tahan diri tak jadi lasak , So today nak jadi hyper balek . Kaki dah kuat dah tak payah risau sangat la kann . dah boleh maen terajang terajang orang dah * hah berlagak ;D semalam dah penat pj maen sana maen sini . Hari ne ada cross country . Mak tak kasi pegi , well anak dia kan degil plus kepala batu entah berapa kilo ada kat dalam ne haa . Nak pergi jugak !I know I'm already strongaaa momma , don't worry :'D

Bangun pagi ayah kejut , smlm dah tido lambat . mengantuk sakan hoi . Active acc balek , thats why tido lambat . Huhhh , You should deactive it back fara , takpaa lepas ne kalau aku deactive balek nak buat lama lama siket . Okay back to our topic , Pegi schl as usual , sejak kaki saket kesian ayah asyik kena hantar je . Hmm , Sorayy

Sampai schl bayang dua kawan aku sorang pun tak nampak . See jangan ckp batang hidung bayang tuhh pun belum juga kelihatan . Lepak dgn adek dulu , Okay finee kawan adek yang perempuan tuh jalan pandang macam tak puas hati je . Ape masalah dia pulak ? Wowww so annoying haa you girls ! haha . Whatever lahh budak

Agak berlebam jugak lah kan nak tunggu start merentas desa ne , If dekat mgs awal awal lagi dah berarak pegi Taman Tasik Perdana , berkumpul dkt tapak A then exercise siket pastu terus cekgu lepas lari semuaa . Well cuma satu je special dkt sini . know what ? jalan dia macam tak berapa nak jauh sangat . Compare dgn mgs sumpa rasa separuh mati sbb ada kena naek tangga sampai carcosa negara , lalu muzium polis , masjid negara semua . amek kau semua nama tempat keluaq . hahaa ;D dkt sini rasa tak jauh sangat . lalu dpn rumah sendiri rasa nak terus balek jee dah la lalu semua rumah dkt taming mutiara tuh besaq besaq , entah sape penghuninya :O hoho

Adaa kena pakai number segala , haha U1003 :D semalam ckp dgn mak pegi merentas desa nak jalan je . mak kita marah kalau dia tahu kita lari tady , boleh mati wey kalau cakap lari . Soo balek diam jee . Buat muka seposen kata penat . hahaaa . then sampai rumah terus tido . hahaa , sudah kepenatan babehhh . Act aku rindu suasana dkt mgs , kalau time merentas desa mula mula nak start bunyi satu das tembakan . skola ne takdaa :( then time bagi hadiah , mgs duluu sorak macam skola orang kena histeria maen balas balas semua . I miss Bunce House

Aku rindu nak sorak bunce house punya spirit tuhh . Alalaaa :(

S-U-P-E-R , SUPER ! thats what we are , G-R-E-A-T , GREAT ! thats what we be , yeahh !
Mgs punyaa sport day aku nak pergi ! ah tak kiraa mau pegi jugaa , nak tngk gymnastradaa bunce house punyaa

February 17, 2011


Wednesday ,

I'm going to school as usual today , Cekgu pakat dok busy dengan snap snap ;) so amek mase tuh buat homework semua . Okay then act nak cerita pasal ne yeh pasal nee , Hmm this thing buat telinga aku jadi tak berapa sedap nak dengar . Entah mulut sape yang bawak cerita sakai ne , Gahh :O Kau tengok sekarang , semua perli aku dengan nama dia ! agak agak lahh kan . Hari ney waktu chemis , gila tawaf satu schl cari cekgu nak mintak file peka kimia . Well file aku sorang colour pink , haha . comel bukan ? ex girl school kan :p naseb peka yang wajib masa f4 dah adaa , so senang keje sekarang . I'm not in a good mood today , balek school aku terus tidoo sumpah aku penat hari ini !


Thursday ,

Today sesi fotography for class , well kinda different compare to methodist girl school sana . Lamaa kot tak masuk class , dah chemis tertinggal banyak dah . Hmm , and time biology buat experiment tuh haa yang tuh laa :p haha . then kena lukis cross section semua tuh , Okayy ada orang mcm saje je kasi percik air dkt kertas yang aku dah lukis tuh . Ohyaa , geram duhh ! selamat on that time buat buruk buruk je . Aku lukis cell nak kasi bulat guna filter paper ikut tepi diaa . haha . then syahmi perli ' dia ne semua nak lawa je ' suka hati lahh :p

then again and over again , arif tuh tak habes habes kena-kan aku dgn A*** I don't want to mention your name here . haha . sendiri pikir . dah aku malas nak marah lepas ne aku buat tak kesah jelaa . buat pekak jela after this doee ! Sabor jelaa . gossip liar ne buat aku macam errr --" . Okay stop it about this story . Balek decide nak pegi Jusco dgn Jasmin , ni first time aku pegi mall pakai school uniform wey . rasaa laen macamm je . hohoo


DUA HARI NE BUAT AKU RASA MACAM ERR .

February 15, 2011

Perubahan :)

Okengs Good boiye boiyeee :')
* Force is that which rules the actions without regulating the will .

I'm better off this way guys , yeahh . I'm doin this for a few days . Stop finding me maybe because I'm too busy . Gahh :O * ayat poyoo . haha . Okay finee , aku memang orang yang suka lari dari masalah I'm not trying to settle it . One of the things I keep learning is that the secret of being happy is doing things for other people . It has been my observation that I'm done wasting my timee with some stupido things , and I think that I should stay away for a few days and come back later . Everyone gonna miss me , haha macam ada jee :p * I know who i am

Bye Facebook , haha maybe I will active back on this saturday and deactive it back :)


them ♥


Today today pegi dating dengan Aty and Wani ,

I'm totally miss you girls , yeahh dulu-kan kita selalu lepak sama sama kan ? sekarang dah jauh dah act tak jauh mana but seems like we're too busy this year kan . Wey rindu kot masa kita selalu lepak lepak taman duluu , kita nyanyi nyanyi :D sweet memory tuh . Rindu masa kenduri , yang aty jatuh depan laki tuh :O hahaa , it too much fun for me ! Hari ne pegi mid dgn korang , gahh buat aku flashback balek all our storay . Comel kann kita dulu .Kalau keluar dgn wani like usual lah wey ada je benda dia buat yang akan memalukan diri sendiri and kitaorang yang sama sama dgn dia pun akan turut kena tempias . Ohmyy kawan , ish ishh :) be careful next time

Aty belanja ice-cream Mcd , me belanja roti , wani belanja air and conclusion-nya baek tak payah belanjaa . haha :D semua orang murah hati hari ini kan , Semua kedai yang jual bear and gift aku masuk . haha :D window shopping derr --" then masuk one of this store ada jual semua Domo-kun :'( Aloloo , imagine if I can own that rawk stuff

Around pukul 3 balek pegi popular dkt pasar seni sana tuh , Apa buku aku nak semua takda ! hoi gila wey . Cari buku rujukan interlok than abg tuh kataa sudah habes stock . Huhh , never mind nampak gaya kena perah otak buat sinopsis sendiri . Balek sorang sorang hari ney , adek buat keje gilaa ajak balek awal tak nak . then ckp dgn dia ' finee , kalau aku takda dkt rumah nanty semua salah kau ! ada kakak tak nak jage . Selfish ! ' Okay bro , your friends is more important than me kan ? Go ahead ! I'm an independent girl jyeahh . hahaaa


Dah lebam duduk dalam bas , sampai rumah takda orang pulak ! oh bestt , then tidooo :D
I'm kinda tired today but kita seronok dapat jumpa kawan lama kitaa .

February 10, 2011

Ini baru namanya lifeee (;

WELL , MACAM NI BARULAH BOLEH PANGGIL LIFE WEY :D
macam setahun tak keluar rumah pulak kan ? padahal 8 hari je tuh pun dah terseksa dah

today pegi school . yaw excited ;) vrooommm ayah hantar pegi school hari ney . Mak suruh pakai selipa aku takmo , sebab rasa lain macam . Mak suruh bawak tongkat pegi school , aku bawak laa then sampai schl ckp dgn ayah ' yahh , taknak lah bawak tongkat ne . nanty orang tengok . aishh malu ' so tinggal je dalam kereta .

Pagi pagi pegi school orang pertama sekali jumpa , Dila . haha :D mesti heran tgk fara dah boleh jalan dah . then jumpaaa my avy lola . OHMAN , wink wink . last dah beratur baru jumpa Jasmin auwww i miss youuu and also you sumaiyah . Okengs , yang funnynyaaa aku jalan hariney dengan kelajuan seperti gary alaa siput spongebob tuh :D

Buat beberapa hari kena guna tangga yang tak ramai orang , kelajuan yang sangat rendah . Well tunggu lagi dua tiga hari aku pasang turbo wey boleh jalan laju lajuuuu . Kita engat pesan mak kitaa , jangan jalan laju laju slow slow dahh . Jangan paksa kaki tuh . Okay seriously tobat dah takmo ganas aish . Catwalk :O

Wowww , dapat pegi school then dapat jalan rata rataa . Macam ne barulah namanya lifee , ne tak asyik dok rumah hadap lappy then boleh baring je . life ke macam tuh dey cha ? damn bored . Balik rumah , kaki mula terasa saket balek . Aishh banyak jalan agaknyaa :'( cepatlah pulih sepenuhnya nak jln laju tp kalau jln laju saket .

p/s : Homework segunung , haha . Well , dah penat rehat kan fara ? nahh SILAKAN BUAT !

February 9, 2011

from 4 legs to 3 legs and finally ,



I GOT A MAGIC IN ME :)

Okengs , today good news diaa kita dah boleh jalan siket and stll using tongkat but sebelah je

Macam mana boleh jalan ? Nahh :O semalam mak bawak orang tukang urut dari area pantai dalam sana . then mak bukak simen sbb dia nak urut , Wey weyy baru aku dapat rasa nikmat bila dah bukak simen tuh .

NIKMATNYA JELAS TERASA HOI :)

Meh dengar cerita dia urut meh , Act dia urut saket but entah kenapa aku pegi gelak sebab mak kata nak baek tahan la siket . soo aku gelak dlm keadaan terpaksa . tragiss . Dia urut then katanyaa urat simpul , woww dia urut ada bunyi ' krak krak krak ' . serious tak tipuu ! saket dia dok tenyeh kaki aku . Sabor jelaa . lamaa gilaa dia urut

then dia suruh try jalann . Okay then aku pung try boleh letak kaki tak saket bila jalan terhincut * betol ka ayat aku ? :p whatever . Dia urut lagi lagi dan lagi , saket dia tuhan je tahuu . So malam tdy tido macam biasaa . sumpah tak ganas dahh . Bangun then jalan sama mcm mlm tdy , guna tongkat sebelah lg . and anddd petang tuhh lepas rest onlineee and makan chocolate daim yang kak ainiey bagi try la pegi jalan dkt depann . then sajaa nak maen maenn . try pijak berdiri sebelah kaki . tak saket :D so try jalan tanpa guna tongkat . Ohmannn , finally i can walk :'D

Mentang mentang dah boleh jalan esok teros decide nak pegi schl , baru je elok berjalan dah mengada sakan nak pegi school . hehh , membazir kau punyaa mc wey fara . Ishhhh , I miss all my classmate wey :D wink winkk . baru boleh jalan siket malam aku dah ikut angah pegi Jusco BMC . haha . Aishh dahsyat kau ! esok pegi school mesti orang pelik :O

ALHAMDULILAH :)
thanks god for saving me , and terimas atas doa kalian .

p/s : Aku akui makcik tuh terel urot , engatkan cerita dia urut orang lumpuh tuh gebang je . See aku kejap je dia urut then rehat siket dah boleh jalan dahh .

February 7, 2011

journey dengan tongkat ;)

Today bangun awal , ibu kejut macam biasaaa . Okay seriously mengantuk sebab my routine now tido mesti pukul 2 or lagi lewat dari tuh . Buat kejee gila wey , tak tido bukan buat apa apa pun . Fyi , aku sukar nak lenaa kaki kebas , dah kebas berat pulak tuh , dah berat gatal pulak . nak garu tak bolee . aishh dahsyatt !

Around pukul 3 macam tuh Jasmin text , cekgu tanya pasal MC . Err okay aku dah tak mintak mc pun dkt dokto pun harituh . So ayah ajak pegi hospital mintak mc . Gahhhh , inilah kali pertamaa aku jalan sejauh ini . kalau tidak part paling jauh pun pergi toilet je wey . Hahaaa , damn nak jalan lajuu :( bila pegi situ orang tuh suruh pegi sana dulu . Aishh macam macam la kann , dah tak nmpk aku jalan macam ne . then kena pulak ke sanaa ke sini . GILA

then dah siap semua , aku pun duduk sebelah orang india ne .Woww , aku shocked gilaa bila tengok tangan sebelah kanan dia bergari :O no wonderlah takde orang duduk tempat tuh . Aishh dahsyat ! engatkan polis tuh dgn india tuh datang laen laen rupanyaa polis penjara tuh bawak banduan tuh pegi jumpa dokto . Gahh gila kau ! muka ganas . aku dah mula seramm . buatnya banduan tuh menganas tak ke gilaa ? tolong bayangkan :|

Well , baju banduan sekarang dah maju , colour merah ! menyerlah wey :D haha dari jauh dah nampak dah but aku je buta tak perasan . okay serve your right kena duduk dengan banduan . Dahsyat :p





then jumpaa dokto , dia kasi MC 16 days kira sampai 22 lah kann , then 22 kena pegi jumpa dokto pakar . yeahh on that time baru boleh tahu punca penyakit aku ne . Cepat-lahh 22 haribulan :'( sayaa dah tak tahan dah , rasa nak tanggal je simen simen nee . Fyi , dokto tuh kata ' Tuhlaa , hyperactive sangat ' . What ? active pun salah kann . huhh Okay awak awak jangan active sangat nanty kalau jadi macam kita , dokto akan salahkan awak semua . Errr :|

Lepas habes jumpa dokto , balek then angah belanja makan . Just makan tomyam and and tomyam tak sedap ! heyyaaa mak kita masak lagi sedap :D balek rumah pukul 6 lebih then malam jasmin text suruh betolkan peka . Okay aku bersengkang mata sampai pukul 3 betolkan peka . Yeh , sumpaa aku tak suka buat graph . Phftt and finally siap jugak . thanks jasmin for helping me , aku text dia pagi pagi naseb dia tak tido lagi kan .

Prepare surat mc dgn peka suruh adek tolong bagi dekat jasmin and aku just bagi dieorang chocolate , Eh tuh je yang boleh kita bagi dekat awak . budi baek awak kita tak tahu nak balas macam mana dahh . ishhh terharu wey ada kawan macam ni , kau ada kawan macam ne ? kalau ada tolong hargai mereka
.

February 6, 2011

Hidup semakin susah dan menyusahkan orang .
Maaf , kita tak pernah mintak life kita jadi macam ni . So I'm sorry guys :'(

* faraa tolong jangan takut dengan bayang bayang awak sendiri , think postivee !
Reject your sense of injury and the injury itself disappears ;')


Bak kata kaka mekna , siapa lagi nak tolong fara kalau bukan diri sendiri and like what my AF said , awak kena kuat , jangan jadi macam pondan belum apa apa dah mengalah . benda takda ape apee , cuma amek masa untuk sembuh . Well everyone teach me how to be a strong everydays .

Jangan nak rasa down sangat la faraa , see semua orang taking a good care of you . semua orang nak awak sembuh , semua orang nak tolong awak .hum , Wani aku harap sangat kau ada dengan aku , aku harap sangat kau boleh kembalikan kekuatan aku but maybe nowadays kau dah makin busy and aku tahu kau tak pernah lupakan aku . Aku rindu dekat kau sangat sangat


Kalau kau nak tahu , kawan baru aku semua sama baik macam kau . cumaa dieorang mmg tak boleh replace tempat kau . Kau punya tempat dah paling special sangat , cuma skrng aku rasa dah makin jauh dari kau . takpaaa maybe tuh semua perasaan aku je . aku kena paham keadaan sekarang ne . Aku tahu kau akan baca apa aku tules ne , sbb kau take care pasal aku kann ? :')

Kalau kau baca post ne , aku nak kau tahu aku rindu dekat kau kawan . Sorry if aku tak text kau , aku tak nak kacau kau . aku tahu sekarang kau busy . takpaaa aku paham :') I just want to let you know that I'm okay hereee . kau pun rindu aku sama macam aku rindu kau kan ?

P/s : SAPA KATA KAWAN SEJATI TU TAK WUJUD ? SERIOUSLY KORANG MMG SALAH !


February 5, 2011

Life aren't be easy like before

HMMMMM , DO QUICKLY RECOVER PLEASE :(
Friday .

Today kena belajar cara hidup seperti orang yang kurang sempurna , yeahh its too hard for mee . I need to be tough enough for this . yes baby youu can ! everyone keep saying that everything gonna be okay and nothing bad will happen toward you . Okay fara just trust yourself :) malam tady tak dapat nak lena langsung , Aku tak tahuu ape yang aku cuba fikirkan . Hmm terjaga tengah malam tgk ibu tido dekat bawah . Hmm , kesian ibu kann . See , my mother seriously care about me :') thanks . Kita nak makan ibu kita tolong siapkan , kita nak mandy ibu kita tolong bawak pegi toilet . Seksanya hidup macam nee , tak nak dah susahkan ibuu , kesiann dia dah penat jagaa kita :'(


Saturday .

Kalau semalam tak boleh nak tido , hari ne for your information kita keje tido jeee bangun pun sebab makan ubat . hahaaa :D mind dah boleh set untuk terima kenyataan semua nee . Dugaan memang kian hebat , so chill faragon :) then petang ajak jasmin dgn sumaiyah datang rumah , okeng borak borak dgn dieorang slmt dieorang sudi nak datang hilang boring kitaa ne :') then diaorang nak try mintak dkt cekgu , mintak tukar kelas dkt bawah . Okay tuh je harapan aku sekarang , tuh je cara yang boleh buat aku pegi school . okayy sekarang saya hanya byk berharap .

DON'T GIVE UP AND DON'T LET YOURSELF DOWN

* ketiak aku dah mulaa saket guna tongkat ne . aiyoo , sabor je laaa .

February 3, 2011

let the sandman hear my silent scream .

Be strong please , everyone know who you are . You are what you think act , so please fara set your mind , always think positiveeee . Awak dan besar bukan budak budak kecik lagi , awak patut bersyukur at least awak still boleh jalan eventhough awak perlukan bantuan tongkat tuhh . Awak kena tahu semua orang sayangkan awak , sebab tuh dieorang care pasal awak sebab tuh dieorang cuba nak happykan awak . So please be more stronger than before ! Everyone want you to be normal back . Ya Allah , I hope everything gonna be okay

Tolong doakan agar kita sembuh cepat , kita nak pegi school macam biasa nak jalan macam orang normal yang lain , kita tak nak dah susahkan mak kita jage kitaa . Kita tak nak semua orang risau , Hmmm . Kita baru je plan nak celebrate birthday sumaiyah on 24 febuary ne . then howw ? hmm takpaaa . Chill please fara . What are you afraid of fara right now ?

bak kata mak , semua penyakit boleh sembuh . So kita pung boleh sembuh kan kann ?

SMILE AS LONG AS YOU CAN , PEOPLE OUT THERE LOVE TO SEE YOUR SMILE :')

btw , thank abie for this 'click here to read '

I wish all this is only in my dream .

* It was my unlucky day . Ya Allah , berikan hambu ini kekuatan :')

DIPENDEKAN CERITA * before this punya story tak payah tahu la :p haha

lepas balik dari rumah jasmin tuh mak ajak makan so duduk duduk then nak bangun tiba tibaa my leg stuck ! ohmyy jadi balek , before this pernah jadi juga tapi kejap jee then boleh jalan macam biasa balek . Grr , lamaa kot duduk atas kerusi tuh je then mak suruh try bangun . Err kaki tak boleh nak lurus makaa terjurailahh air mata di pipi edennn . saket tuh hanya tuhan jela yang tahuu . tahan jelaaa kann :'(

Dekat nak sejam stuck then mak suruh pegi hospital kajang , pegi check . So dalam pukul 9 tuh pegi hospital err kesian along dgn mak kena papah masuk kereta semua :( sorryy . sampai hospital naek kerusi rodaa , okay adek dengki kianat sebab dia kata dia tak pernah pun rasa masuk hospital , naek kerusi roda semua ne . Ish ishh engat best ke apa . Well , best jugak lahh sebab kita duduk then ada orang tolong tolak but sumpah aku maluuuuu ! ayah kata ' orang mesti pelik , budak ne duduk ats kerusi roda macam teruk tp boleh gelak gelak lg ' hiding from the truth . inside my mind aku pikir benda benda negatif je . Ish ishhh . terukan perangai !

Dokto check lutut then dia try angkat , try tolak , try tekan . woww , ape benda entah dokto ne but area lutut yang dia tekan tuh semua saket . huhhh , then dokto tanye penah jatuh orang injured tak before this so aku pun cerita lah pasal tahun lepas yang tersadai kat simen mase lompat jauh , Well lutut kita terlutut dekat simen . can you imagine please ? seluar koyak wey but takda rasa apa apa pun mase tuhh . I'm like a superwoman on that time .

Dokto kata , maybe lutut aku masa dulu lg mmg dah ada prob skrng baru dia dtng . Bilaa dokto ckp ' awak kena pegi rujuk pakar tulang , nanty 22 datang balek and awak kena jalan pakai tongkat ' tongkat ? Oh what daaa tettt ! okay fineee semua orang akan mula jauhkan diri dengan orang kurang upaya macam aku nee :( what ever , Do wake me up from this bad dreammm :( Imma be like a normal person back pleaseeee . Huwaaaaa

Sabar farah Idayu ini dugaan buat awak . awak sedang diuji oleh pecipta awak :)
everyone still be there for you all the timee .


February 1, 2011

My flashback memory :)

Lepas dengar kalau hujan turun jangan salahkan sayoo ye awak awak ;)
* warning , tolong slow kan speaker awak , nanty pecah gegedang telinga dngr Alien nyanyi



Suara alien memang stock macam ne , macam katak panggil Alienn kan kan ? hohoo

Yooo , today boring aku dah tahap maximum dah kan . Soo like my daily routine , sitting alonee and flashback all my memories . Jyeahh , sajaa check phone then jumpa benda ney , lupaa pulak pasal benda ne ohh . Bila dengar seriously aku gelak sorang sorang , Sebab suara macam harammm . sumpahh saket tekak gilaa lepas tuh wey . haha

Err , time masuk lagu cinta terhalang tuh bukan aku nyanyi la knn . Semua salah wani ne pilih lagu tak best :p haha , next time tlg bagi kitaa lagu dangdut dut dutt sebab nama kita sama macam penyanyi dangdut tuh kan . Auww Mas Idayu , well masa kecik dulu ayah kita beli kita cd lagu karoke Mas idayu wey :) maybe ayah kita minat penyanyi tuh , sbb tuh dia tauk nama anak perempuan dia macam tuh . haha * takde kena mengenaaa

DON'T PLAY IT OUT LOUD ! HAHA :D
thanks for wasting your time here . I do appreciate it

January 30, 2011

Sometimes the right person for you was there all along ,
you just didn't see it because the wrong one was in the way .

Well ,There's a difference between love and like , wrong or right . Never run if you aren't ready to step , and never forgive if you aren't ready to forget .

OH HELLO LOVE , NICE TO KNOW YOU AGAIN :D * haha

Thanks sista :)


Woww , I do enjoy my sunday :) Oh menggilaaa thanks ya NurShazwani Shazali . Like usual kalau keluar dengan awak mesti ada something yang memalukan awak buat kan :p haha . I'm wake up early in the morning , hoesh semangat ! then onlinee just because nak chatting dgn ehem ehem ;)

Then gerak naek kereta sampai petaling jaya , lepas tuh naek Lrt turun kl sentral , tunggu princess sorang ney oh lebamm kan . orang jauh dah sampai orang yang duduk dekat tak sampai sampai pung . Eish eishh . then naek monorail turun imbi . cancel nak lepak klcc dulu sebab hujann . Takpaa , hujan tuh pembawa berita baek kn . hari ney tak sesak macam hari hari lainn .

Dipendek-kan cerita , sebab memang sangat malas nak cerita dahh :D haha . I'm kindaa tired ! Pegi karaoke 3 jam and now suara aku dah bertukar macam robotic , hohoo . Well , you make me happy today . Kita ajak awak keluar sebab kita nak lupaa-kan semua problem kitaa . Eh ehh , suara aku sedap kan kan ? hahaa * kalau bukan diri sendiri nak puji sapa lagi kan :p

Pukul 6 balek , pegi amcorp mall pulaa . Then jumpaa pak polisi gatai . Err , macam haram jee ! pukul 9 angah datang amek , then balek sg long balekk . Wowww , I love my unique voice baby . Thanks


January 29, 2011

planning (:

Do appreciate your school holiday please fara :)

What will you do on this coming school holiday ?
enjoying your day or just quarantine yourself in the room ?

  • Spend one whole day with my truly best friend , Only god know how much i miss you hey sistaa . kita dah planning awal awal kann nak pergi karaoke together-gether , I can't wait to see youu my oneni .There's a lot of storay that I want to share with youu yeah only youu . Dah lamaa tak hang se-sama , Ringduu gila babeng kan ;)
  • Second , I need to spend my school holiday doing all my school work . I got a long list to do wey , Okay I must clean-up all my cell brain first before start doin my work .
  1. Addmath * linear law , indices and logarithms , differentiation
  2. PEKA for chemistry , 2 graphs wey kena buat * paling tak sukaa buat graphs !
  3. Bahasa Melayu * tatabahasa and bina 40 ayat
  4. Mathematic * sketching graph
  5. Psk * coursework pasal kerjaya , our group buat pasal lawyer okengs :)
  6. Agamaa * note only yooo .
  • third , do spend more and moree studying your last year chapter . Tahun lepas blur sangat kann ! nah amek please re-cover balek semua chapter ! haha , thumbs up for youu fara . kalau tahun lepas honeymoon year and this year is your suffering year . hohoo * gila sadis ayat . I wish I can do well on this coming exam .
lasty , appreciate your school holiday doin what you want to do :) haha , pandai pandai arrange your time lah fara and hope this holiday can make me feel better than before . Jyeahh :D

January 28, 2011

Oh God , please save me !

Today dekat school ada celebration of Chinese New Year , Err schl ne maen baling baling buah limau pulak . Naseb tak kenaa kepala hoi , setakat bg limau tak kesah sangat . kalau bagi duet for sure aku rebut . haha :D Wahh , materialistik kann ? Who cares baby :p

Then pj , maen bola dengan kelas 5L . It was so much fun wey . hahaa . again our class score byk lg :p teacher nak hari hari ada pj bole ? Sayoo nak pegi schl maen maen jee macam tadika dulu dulu tuh . Then lepas waktu rehat masuk class get ready for history . Woww , maybe hariney no such luck for you faragon :( okay boleh pulak tersalah bawak buku and buku latihan tuh cekgu suruh hantar hari ni lagi pun semalam dia dah pesan . Grrr , what should i do noww ? * it was suck !

Farah idayu , get ready to die hello ugly alien :| , then belajar addmath like usual . This subject getting harder wey , can you just be nice for me ? can you just be as easy as 123 ?

School end , and I already decide nak balek rumah cepat cepat then nak dtg schl balek , hantar exercise history tuh but apakah dayaa , masa bergerak terlalu laju agaknya mmg tak sempat kalau nak patah balek schl , kalau angah ada takpa juga boleh suruh tlg hantar kejap . Balik pun jalan lenggang-2 , mmg sah la tak sempat :p haha * Soo let it be and just wait what gonna be happen

Malam , around 8.00 pm suruh angah hantar pegi Masjid taman rakan tuh . neh angkara sumaiyah la ajak pegi ne . ish ishhhh , Well bila dia suruh masuk masjid kitaorang just stay dkt luar je and ajak su lepak taman dekat situ jaaa . Better dengar dari jauh je . hohooo ;D Er nmpk adin naek moto , kalau pnggl kang salah orang segan dohh . lama kejap text along suruh datang amek . Abg kita mmg semua baek baek kann ;) haha thats why i loveee my two big brother
.

P/s : hopee cekgu sudi terima buku aku , masa first day bukak skolah nanty . Oh please save mee :'(

January 27, 2011

Hoeshh , why must I keep being too jealous when you're even mine ? Maybee i need to find someone who can seriously make me feel better . Hello human , stop treat me like a piggy wey ! Aku kan manusia macam korang jugak kann ? give me an oppurtunity to have a happier life pleasee

Be like a sponge when it comes to each new experience . If you want to be able to express it well , you must first be able to absorb it well . Hoeshh fara do find a guy who's is proud to have you and would take any risk just because he want to be with you .

GUYS , DON'T MAKE ME SAD AGAIN AND OVER AGAIN !
everyone deserve to be love :')

January 24, 2011

ordinary girl ;)

KERANA WANITA INGIN DIMENGERTI (': HAHA
  • Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih , tetapi dia tidak menitiskan airmata itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya .
  • Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya , lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
  • Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan ) .
  • Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki , lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain .
  • Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya , dia akan mudah cair ;)
  • Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
  • Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati , tolak cintanya dengan lembut , jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
  • Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya , biarkan dia untuk seketika . Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan , cubalah tegur dia perlahan-lahan .
  • Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa . Muzik , puisi , lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka .
  • Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.
  • Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita .
  • Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita :)
  • Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
  • Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu .
  • Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.
  • Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri okay boy ;)
  • Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya .
  • Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
  • Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui .
  • Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik .
  • Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati .
  • Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya So, kalau nak memikat wanita pandai-pandai lah yaaa
  • Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

January 23, 2011

love yourself before others love it ♥

saturday storay :

today kena pegi school , Oh okengs memang bersemangat wajar nak pegi . Well this year saya takmoo ponteng ponteng dahh * ponteng pun duduk rumah je wey . Nak hargai tahun tahun terakhir persekolahan , haha ayat skema bagai . who care ? :p then tgk jasmin takde . Hoeshh , dah masuk kelas lmbt siket baru nampak batang hidung diaa . Datang jugaa naa , hee :D Waktu addmath , makeover classroom . Grrr , cuci sana sini . Lepas tuh lepak buat stupido things sampai waktu balek . Hehh , kalau tak datang pun takpe kan kalau macam ne ? Aiyoooo --"

Balek school , onlineee then off pegi tidoo malam onlineee sampai lebam . yang bagusnyaa homework tak sentuh hari ni . Ohmyg , buku buku tuh mesti ringduu nak dating dating dgn kita :p

Sunday Storay :

Bangun pukul 8 , then buat homework esei sejarah . buat sikit then sambung tido balek . HAHA , bila entah nak siap kalau macam ni gayanyaa kan :0 weng wengg . Kelemahan faragon adalah ketika buat homework , time buat homework mulaa lah setan berkilo kilo dekat mata ne haaa . Hishhhh , nyahh dikau dari mata aku ! pukul 1 bangun then siap siapp sebab ada janji nak dating dgn sumaiyah dekat rumah jasmin hari ne :D hohooo . decide nak bt homework addmath sesama

Okay then , tunggu dekat bustop macam biasa . lama siket lepas tuh su sampai then gerak sama sama pegi rumah jasmin . Lepak dkt taman situ kejap sebab jasmin kata datang lambat siket . tgh elok elok dgr storay sumaiyah , then boleh ternampak anjing hitam dekat situ . Ohmy GILA ! aku dahh grrr , ajak su blah jalan tempat laen . haha :D serammm nyahh ! yang su poi gelak jee . kejam naa ang !

Pukul 6 balek rumahh , otw balek masa lalu dekat school tuhh ada kereta hon then dia kata nak balek kan . dia suruh naek ! okayy sesungguhnya pakcik cinoo tuh gilaaa kot . muka je nampak baek . Aku pung ckp lahh ' Its okay uncle , saya boleh jalan kaki ' then dia terus blaaa ;D Hello , ayah kitaa pesan jangan tumpang orang yang tak kenal kerana air yang tenang jangan disangka tiada buaya .

I'm turning into heartless baby . Goodbye the old faragon ;)

January 21, 2011

Perfect Alien ♥

DAY WITH MY PERFECT ALIEN
* suka suka je pnggl dorang alien , sbb kita dah maken boleh stick together kan :)


Today school-ing as usual , ahhaa well i do lovee friday , sebab sebab kalau friday tak belajar banyak and balik pung cepat bukan . hohooo , okengs jadual untuk friday first sains pertanian * tak amek sub ne , so tak pyh belajar . buat keje sendiri berhad next pendidikan jasmani * maen maenn , bola tampar macam macam bola semua maen :p next rehat next history ry ry * belajar dkt bilik ape ntah , maklum budak baru tak tahu nama tempat . haha next Additional mathematic * salin note for GP only :D
next going back home sweet homeeee .


secara ringkasnyaaa on friday saya hanya belajar 2 subject . jealous ? :p

Pukul 2 , pegi bus stop school tunggu sumaiyah then gerak pegi rumah jasmin . Auwww , kami sesat :O thanks su bawak jalan pusing pusing . haha , loteh edeenn . Sampai rumah jasmin rehat kejap then buat homework math dengan physics . Well , first time bila buat homework dkt rumah kawan siap . Tahun lepas , kalau buat hw dkt rumah kawan , macam mana bawak pergi macam tuh juga bawak balek . sbb pergi tuh bergossip je memanjang . Oh I'm gossip girl * rindu gossip patner kita :'(

Balek rumah , makan ubat dan tertido sampai pukul 10 . Wow , then buat homework sampai 2 pagi . Well adin thanks oke * er nama you terbit pulak dekat sini kan gedik ! haha .
Resting and 3am is my bedtimee .


January 20, 2011

big brother ;D

Bangun pagi untuk thaipusam ;D hahaa * serious dah berzaman baru nak update . Bangun then siap siap pegi popular dekat Amcorp Mall , wahh jauhnya perjalanan --" okengs then sampai sana singgah romantika teman ibu sat then baru pegi popular beli barang barang nak buat carta organisasi untuk slad tuh . Grr , tak nak tangguh tangguh macam tahun lepas dah . Suruh buat time table untuk kelas , lepas 6 bulan baru aku siap . Well rajen kann ? Konon nak buat cantek la kan . amek kauu lamaa bagai !

Balek rumahh , rehat kejap then along ajar keluaq jalan pi Jusco BMC . So tak kan nak stay dkt rumah sorang sorang , follow jela kann . sakanya berjalann ;D Auw , today my big big brother belanja makan Kenny Rojers Roasters . Thanks alongg , lame tak belanja akak dengan adek makan macam ni kann :') disebabkan makan dkt tempat ney . tidak dapat menahan kesedapan Iced Chocolicious Milk ! tgh saket tekak pung bantai minum lagi . So kalau lambat baek mmg salah diri sendiri kan ;)

Kejap lepas tuh angah datang nak tukar keretaa , then pegi shopping kejap . dah letih selak selak kaenn haha baru balek ;) Well , sayaa suka maen mesin bayar parking dkt situuu . suara diaa auwww . Adoree wey ! The most weird thing , kitaorang pulang naek mesin tebu hohoo , kereta along bunyi dah laen macam sangat dahhh --" along along next time tak pyh tukar tukar pakai turbo semua la along , kesiaaan akak tengok keretaa along macam niey ;) duet banyak habes dkt dia je


* Im kindaa tired , auww kepenatan ini mengalahkan orang orang yang pergi naek tangga batu caves . kalau nak rasa penat naek tangga batu caves , buat macam kita buat hari ne :p