People said I've changed so much , Well here's the truth . I grew up and I stop letting people push me around all the time . I learned that my life can't always be happy :')

December 31, 2010

Goodbyes memories on 2010 :')


Wowww , 2010 brought me a lot of sadness and happiness . This 2010 teach me how to be as strong as youuu . experience taught me the meaning of life , Gawshh goodbyes to all my memories .

  1. Masuk class yang semua orang aku tak berapa nak rapat , belajar jadi gilaaa . haha but then okay jugaaa . I gonna miss this 4 Science class .
  2. Dapat boyfie macam cilako ! hohoo , at least aku dapat rase drama manusia zaman sekarang . Oh thanks so much , what goes around come around okay 'O' ?
  3. Dapat buat performance on our 53rd National Day celebration dekat Stadium Bukit Jalil . thanks for that moneyy , dapat RM 190 sebagai ganjaran :D Rendu choral speaking kl team
  4. Kehilangan my old classmate , Arwah Nurul Huda bt Rosalan . awak dulu suka panggil kita bulann kan . Ayu rindu dekat huda even kita tak rapat sangat tp ayu dapat rasa kehilangan hudaa * Al - Fatihah , rest in peace :')
  5. Kehilangan Pakcik Marzuki . syue aku tahu kau kuat . Allah SWT lebih sayangkan dia . * Al - Fatihah buat arwah Pakcik Marzuki .
  6. Dapat jumpaa byk cyber friends , Oh mann seronok dapat jumpaa dieorang . before this aku tak pernah pung jumpaa sape sape yang aku kenal dekat alam mayaa nee . this year is my first timeeee . thanks friends .
  7. Diberi peluang masuk kadet polis , jadi plantun utamaa . Oh terima kasih esah sebab bagi macam macam dendaa untuk sayaa . On sport day dapat naib johan jahh and the best thing dapat rasa pengsan masa kawad lg * layanan special :D
  8. On 160910 dapat my laughing machine . Thanks for everything Mohammad Hasiff :') but its over now kan ? takpaa . faragon kuat :')
  9. Berhijrah dari Bangsar Utama ke Garden Park Condo , Sg Long kajang . * Errr , tempat ne ntah mane tempat entahh . cinaa banyak . Grrr . bored sangat sangat dan sangat !
  10. Terpaksa berpisah dengan Kawan baik Nur Shazwani Bt Shazali , aku tak mungkin akan dapat kawan yang sama macam kau lagi ! I Miss youuu oh :') semoga kita dapat ketemu lagi , jangan lupa aku tawww . Janji ye kawan :')
Kalau aku ada mesin macam doremon tuh boleh patah balik masa ke belakang , aku nak luangkan masa banyak dgn kawan kawan aku , aku tak nak kenal dengan player tuhh . HAHA , tapi apakan daya . masa bergerak sangat pantas dan semuanya perlu ditinggalkan . Welcome Senior year :D

Happy New Year FARAGON :D semogaa tahun 2011 lebih bermakna * Amin

December 29, 2010

meet them :)



Auwwww , thanks for this awesome day guys . Finally aku dapat jumpaa marissa , hani and mahiraa . but , penyakit malu aku datang serang balek . Oh sungguh memalukan ! fara fara , boleh tak tolong buang sifat haram ne dalam diri kau ! err , macam manelah agaknya kau nak pegi langkah masuk skola baru tu nanty kann . agak agak sebulan baru kau ada kawan la kot :P hahaa . Seriously dieorng memang sporting la kann :D great . harap dapat jumpa lagi , tapi kenaa tunggu lepas spm pulak lah kann . haeshh . sabar jelaa nohhh . Macam macam jadi masa lepak dekat pavi . Auwww , ada piggy station there . haha :D lepas lepak tuh balek pegi amcorp mall pulak tunggu sampai angah amek bawak balek sg longg . haaa , damn tired . tapi seronok hari nee yooo :) dapat meet my laughing machine . Auwww . i miss youuu a lot hasiff :(

December 28, 2010

silent scream !

I'm professional in pretending :')


December 27, 2010

Monday storay


Another 7 days to gooo . My school holidays getting bored day by day . Oh my , Okengs lets start my storay for today :D wink wink today bangun a little bit late , kita mimpi heroes kita semalam tuh sebab bangun lambat . hahaa . bangun macam biasa online then around pukul 1 macam tuh baru aku mandy . Err , duduk tempat baru ne buat aku makin malas nak mandy , haha sejuk sangat duhhh .


after that , tengok orang syelek kitchen cabinet tuh . haha , serious takde kejee dahh --" teman adek pegi kedai , Woww wowww its was amazing bila aku jumpaa that two negro wey . Naek bulu roma semua bila tgk negro tuh , buang tebiat agaknyaa . dia ckp orang kedai tuh ' I want card yeah card haha ' lepas tuh dia bayar duet card topup tuh semua guna duet syiling . dia mesti gelak gelak setiap kali dia habes cakap . Auww , weird ;) ne kes mabuk berlebihan kot . haha

Petang tuh time syok syok tido , ada orang call . huhhh , number tak wujud dalam phone aku . Capit kau memang kurang tamadun pekena aku lagi hoi ! sudah sudah la tuh kann , entah nama keling mana kau petik . then keluar nama karim la apelaa . okay , errr terima kasih sebab kacau aku tidoo :D

Capit cakap blog aku makin boring . Oh mann , i have no idea yoo ! macam mane nak buat blog aku kembali menyerlah dimata kau ? haha . penat aku make-up blog aku hari hari tawww !

P/s : Eykaaaa , Happy 16th Birthday . May Allah bless you and may all you wish come true :')

December 26, 2010

Self motivation :)



lets go back to our normal routine , Oh gawsh ! you just got a few days more for your school holidays . Oh fara , awak telah menghabiskan saat saat indah anda untuk enjoy begitu sahaja . Your honeymoon year its over sayang . Okengs , now you must go back to your normal life --" kena berkawan baik dengan buku buku yang maseh berada di dalam kotak :O . Sabaq sat naa buku , sat lg cek kasi kemas semuaa . ohmyy , sape baik hati nak tolong kemas niy ?

Err , dunia aku bakal berubah . Welcome senior year :') saya memang sedang menanti kedatangan anda . huhhh , tapi kalau awak tak datang pung saya suka jugak :D Hmm , after this sape pulak nak tolong aku masa addmath ohhoi ? everyone know i'm blur on this subject . haha

Guys , give me some motivation pleaseee . I'm dying --" Without inspiration the best powers of the mind remain dormant faragon ! no one can help you now farah idayu .

p/s : " Always do what you are afraid to do . "

December 25, 2010

HARAM ukir nama kekasih .


Perbuatan mengukir nama kekasih pada mana mana anggota badan adalah HARAM hukumnya dan berdosa . Dr . Yusof al-Qardhawi dalam kitabnya halal haram menjelaskan bahawa perbuatan seumpama itu bertentangan dengan ajaran dan syariat islam . Perbuatan mengukir nama kekasih ini pada badan ini adalah perbuatan yang tidak betul . Sekiranya seseorang itu benar benar mencintai kekasihnya pahatkan lah namanya di hati bukan pada badan .

Perbuatan seperti ini benar benar melanggar syariat islam dan dikategorikan sebahagian daripada amalan syirik ! " sekiranya seseorang remaja itu mati dalam keadaan masih terdapat tatu pada badanya maka mahu tidak mahu kulit jenazahnya perlu dikikis sehingga tatunya hilang , selepas itu barulah jenazahnya dapat dimandikan dan diuruskan .
Perlu juga diketahui bahawa perbuatan ini adalah perbuatan kufur ! Ingat setiap anggota badan kita semuanya hak Allah dan janganlah kita merosakkan hak Allah , hak-Nya akan kembali kepada-Nya :')

p/s : Selamat aku tidak pernah terbuka hati untuk buat benda haram ne .
awak awak yang toreh tangan tuh , tak saket ke buat benda tuh ? nah bace bendaaa ne . kita buat untuk awak :D

Article ne , aku amek dari Mastika bulan januari 2011 . Act , article tuh panjang berjela jelaa and aku just amek yang aku rasa aku tertarik dengan ayat diaa . korang nak tahu banyak banyak lg beli and bace sendiri lah kann . kita just nak share sedikit dengan korang jahh . thankies mastika ;)

Selamat pengantin baru kak ina :)


P/s : Selamat Pengantin baru akak inaa . Semoga berbahagia bersama abang Tj




refresh :)

finally , i'm done some makeover toward my blog . ha-ha . getting bored with my old background haeshh . Oh mann , give me some idea pleaseee . Aku dah mula jealous bila tengok blog orang laen lg lawaa . HAHA . No matter what kann , aku tetap sayang blog aku even dia dah kelihatan sedikit berusia dan sedikit ketinggalan zaman :D sorry wahai blog , awak sudah semakin kurang menyerlah dimata follower saya sekarang . Tapi tapi don't worry sayang hehh , faragon will always doing some make-up toward you oh my darling so that after this ramai orang akan mula terpikat dengan awak . I keep promise that after this you'll stay pretty kan ;) Weee are you happy now readers ? haha

You look so attractive now blog , I love you :)

December 23, 2010

Auww , saya rendu awak dan awak



Gawshh , I'm missing you again :')
awak harus tahu yang saya selalu rendu awak hari demi hari kawan .

December 22, 2010

hang with anis ♥


Okengs , today dah janji mau meet anis and syera . we're decide to watching movie ohh :D hello awak , saya sedang menghargai saki baki holidays saya sekarang (':

pukul 12 macam tuh tunggu my anis dkt lrt station , haha selamat dia tak lambat kan . then pegi klcc pusing kejap then cari bank --" auww , bank-rup lah macam ne kalau hari hari keluar duet sayang hehh .

lepas tuh terus gerak pavi , Ouhh , we're watching Tron Legacy . this movie is fucking damn awesome lah awak :D serious saya terujaa . After that nak teman anis pegi beli her school bag . HAHA , finally , faragon diberi peluang ketemu dgn azimah . wah wah :D tnggal ta dpt lepak same je lagi kan . haeshhh

then pegi LOT 10 , jumpa kawan syera dkt I-setan . Errr , macam kenal this guy ohh . ahhaa . boleh pula tanya pasal asip kita kan ? haha * imy atan . then pg bb plaza jumpa kwn syera lg . Auwuu , banyak nya kawan kepada kawan kita nee . haha :D after that pegi makan kfc . ahh kenyang deh --"

Errr , you know what ? sorang budak laki ne kuat jalan dgn aku jahh . awak kenapa haaa ? aiyoyoo . Lepas makan terus balik naek monorail dkt ts , turun dekat kl sentral dan jalan pegi dunkin donuts . saya nak sangat jumpaa shazreena shazali . i miss you budak kecik ! :( then masa otw balek rumah bngsr . syera text pasal budak laki tady . haha . kelakar sungguh attitude awak td , annoying hoi :D

Balik , jumpaa wani pegi pasar malam , then jumpa syue dgn zatie pastu tunggu mak sampai then balek sg long :D hahaaa , aku sangat penat hari ini . Well saya puas dapat jumpa semua kawan saya hari ne awakk :D thanks for the day . Wani , thanks teman aku . Aku sayang kau dan aku selalu rindu kau dekat sini :') Aku janji tak akan pernah lupa dkt kauu . saya janji awak :')

December 21, 2010

How to say i love you

  • Give a romantic gift basket
  • whisper it , sing it and do it often
  • sit next to your loved one , not across form them
  • Hold hands
  • Give a big bear hug and make noise
  • Plan a date to a sunset together
  • Compliment your loved one often

It's ok to fall in love and let them know how you feel , but be sure you are in the position to do so .


December 20, 2010

iyiyi acoustic version :)

Thanks Capit Gangster (:


thanks you doe gangster . haha :D thanks sebab nyanyi dekat aku lagu Cody Simpson tuh wey . lame tak dengar kau nyanyi doe gangster :D
Once again thanks you BIG BIG brother . HAHA

December 19, 2010

fuhh , I'm glad to see your suffer :D


Hello player , tak sangka dapat jumpa fb awak pula kan kan ? Wowww , for your information kan . Kita pung ada agenda kita sendiri kenapa kita add awak . Ergh , Kita nak tengok drama awak lagi tapi kali ne drama awak tanpaa heroin cinabeng tuh kan ? HAHA . Booooo sama lu ! You such a losser now player . Masa untuk aku pulak balas dendam . Okay , Are you happy now ? Haha . pity on you sucker

Aku nak kau tahuu , aku boleh hidup tanpaaa kau ! aku pun boleh bahagia macam kau ! err , kau bahagia ke sekarang ? haha . Kalau kau bahagia kenapa kau cari aku ? kau call aku malam tuh kann , naseb baek on that time aku dah tidoo . Number yang tertera dkt phone aku tuh mmg mcm aku kenal . then masa beday ayah dapat call free aku suruh wanie call number yang call aku malam tuh dan ternyataa its youu player . Daaaa kenapa kau cari aku ? mane pegi minah hot kau ?

Sorry bahasa aku agak diluar jangkaan andaa . haha , Btw find your own way lah awak . Kita dahh ada laughing machine kitaa dah . Shuhhhhhhhh , kau boleh pegi jauh jauh sekarang okayy .

SEE , HOW BIG I CAN SMILE NOW :D

December 18, 2010

You and youu :)


MOHAMMAD HASIFF

Keep love in your heart . A life without it is like a sunless garden when the flowers are dead . The consciousness of loving and being loved brings a warmth and richness to life that nothing else can bring . Life without love is like a tree without blossoms or fruit .


You know i love you boys HOT like mexico , HAHA :D

December 17, 2010




Here I am again , doing things I said that I wouldn't do
It's 3AM and I'm rushing out the door to see you
Waiting , all day , but now you wanna call me
Why do you do this to me all the time ?

After all the things you put me through , still I come right back
But now I know the truth, I can finally see
You only want me when you're lonely
If I say I'm gonna leave, that's the only time you want me
Next time you need me there I won't make it
Another late night call I won't take it
Cause now I finally see, you only want me when you're lonely
Only when you're lonely, lonely
Only when you're lonely
Only when you're lonely , lonely
Only when you're lonely

Had me fooled from the start and I quickly gave my heart
Cause I loved you, loved you, loved you
But this is what happens when you're a lonely girl with no one to turn you
Now I'm stronger, don't need you any longer
So get off your knees , your words don't mean anything

After all the things you put me through, ooh still I come right back
But now I know the truth , I can finally see
You only want me when you're lonely
If I say I'm gonna leave, that's the only time you want me
Next time you need me there I won't make it
Another late night call I won't take it
Cause now I finally see , you only want me when you're lonely

Oh, nothing's ever changing, decisions you can't make it
You just think of yourself and never me at all
If you're with your friends, you just string me along
But I won't allow it anymore, so it's time for me to move on

Cause I can finally see, you only want me when you're lonely
If I say I'm gonna leave, that's the only time you want me
Next time you need me there I won't make it
Another late night call I won't take it
Cause now I finally see , you only want me when you're lonely
Only when you're lonely , lonely
Only when you're lonely
Only when you're lonely , lonely
Only when you're lonely

I can finally see , you only want me when you're lonely
If I say I'm gonna leave, that's the only time you want me
Next time you need me there I won't make it
Another late night call I won't take it
Cause now I finally see , you only want me when you're lonely

December 15, 2010

15 December (:


p/s : Love is like quicksand , the deeper and deeper you fall in . the harder it is to get out



I HEART YOU OH MY LAUGHING MACHINE , THANKS FOR ALWAYS BE THERE FOR ME :')
Two souls with but a single thought , two hearts that beat as one :D

December 14, 2010

new place .

Hoihoi , i'm stuck hereee doe . takdaa kawan takda tempat nak lepak . can you imagine how bored my life now ? sape boleh hidup macam aku ? haha . kalau ada tolong pacak-kan bulu ketiak anda sekarang * amek kau takde sape boleh buat ;D Hello bandar baru sg long , kenapa tempat awak ne boring sangat heh ? yang tak boleh bla tuh negro pulak banyak dekat sini . hehhh , balik lah negara korang sane --"

then today , petang macam tuh ajak angah pegi Bandar Mahkota Cheras pegi Jusco sanaa . Saje ajak jalan kann , bapak boring duduk rumah ne . Pegi sanaa masuk kedai haiwan tuh , Auww Auwww pakat dok tengok hamster je wey . Lepas tuh jumpa kuceng tuh dah macam garfield dah , angah kata kucing tuh malass . sebab dia keje tido jee :D haha . macam macam dah wey , dah jalan lagi pusing pusing sane . masa nak balek bayar parking kereta . You know what ? ahha . operator mesin tuh suara macam pondan . haha . kitaorang adek beradek gelak sakan dkt situ :D serious macam tett

Seee , how bored my day . HOHO :(


December 13, 2010

blog :(


Err , yah on this month everything will started to change . Ehem ehem , my dearest follower . i'm getting busy day by day . kita takda masa now nak sllu updated blog ni . Haeshhh , i miss my blog ;( i love to express all my pains through here . Okay then , aku akan sentiasa cari peluang untuk selalu spend time with you my honey bee :D . Oh mann , bila agaknya lappy aku nak elok ne ?
Hmmmm , i want my lappy back doee . imma be an active blogger again :'(

* Along , tolonglah ;( akak nak lappy akak balik . Boring-lah kalau everyday macam ne , nak kena bangun awal awal sebab nak onl punya pasal . Arghhhhhh (!) no one will listen to me .

December 12, 2010

my oneni :')

Nur Shazwani Bt Shazali ,
babeee . i miss your face , miss your laugh :') awak rendu kita tak ? Do you still remember all the things that we had together ? yeah . aku baru lepas jumpa kau and on saturday kita baru hang same same kan , but takda orang tahu aku rasa sunyi bila kau takda dengan aku . At least , kalau duduk bangsar aku stll boleh pegi rumah kau kn . Lepak dpn rumah then story mory semuaaa . Now , everything gonna be change . rumah kita sudah jauh beribu batu :( Errs , i miss my friend , my girl , my sister , my scandelicious and you're my everything ting tongg ;D haha . i loveee youu my oneni ;D no one can replace you as my perfect friends . wink winkk , take a good care of your self . kita dah takde dekat sana nak jaga awak dah kawan , awak kena jage diri sendiri . hohoo . btw thanks for everything you have done toward me sayang's . i gonna miss everything here ! Aku engat janji kitaa , kita akan jagaa persahabatan kita ne sepanjang hidup kitaa kan ? kita kawan sampai mati kn . Aku hargai semua yang kau buat untuk aku . thanks sangat (: sorry if selama ney ada sakitkan hati kau yaa . i don't mean to do that act , heyyy remember our story ' kekasih imaginasi ' :D


I MISS YOUUU (':

December 11, 2010

KL , i'm back (:

Woahh , today i woke up early in the morning . Hohoo , semangat nyahh nak balik kl hari ne :D *weird
pukul 7.00 bangun then mandy semua pastu kejut adek sebab katanya mahu gerak awal , tapi aku kejut dia tanak bangun bangun juga , haesshhh --" cerita pooodey adek aku ne . huhh

then pukul 9 macam tuh keluar rumah , pegi bus stop dpn skola tunggu bas nak balik kl . Hoeshh , sampai skola tuh nampak bas baru je pegi :( sedih makk . Tunggu dgn adek kejap lepas tuh , bas pom mai . Naek bas lebih kurang 1 jam lebih wey , kau gila apee ? dah umpama balik kampung dahh .

Sampai rumah , boleh pulak terserempak dgn makcik tuh then dia banyak tanya . aku pum layan jelaa . Sampai rumah rehat jap then siap siap ,tunggu wani sampai then goooo :D haha , pegi klcc decide nak meet syera (: jalan masuk kedai keluar balik , then hantar syera dkt lrt . Lepas tgk dia dah turun semua , gerak pegi ts pulak ajak wani jalan . Masa dkt entrace pavi tuh ade orang panggil name aku hehh , shocked kejap . then nampak epul datang . tanya afiq mane semuaa . gawshh , buat terkejut aku tgk kawan diaa tuh . nak kata lelaki macam perempuan jee . confusing --"

sampai ts , ajak wani pegi makan . lapar sebab dari semalam tak makan makan :') seharian berjalan dengan my only one oneni , haha . puassss . thanks spend time untuk aku hari ne taw tawww , then balik singgah kl sentral . hasrat teringin ketemu dengan abie , kak ayu rendu awak budakk oi ! then saje lah lepak dunkin donut , err dapat tgk muka abie pum jadi la kann :'D

Dah puas lepak situ , decide nak pegi mid pulak . nak cari buku dekat MPH sanee . Soo , naek train turun dekat mid . Sampai mid , cari buku dulu pastuh engat nak singgah jumpa azizan :') but then tercancel pulak sebab dah malam dahh . Sorry azizan , next time ayu poi sane ayu datang buat lawatan yee . hohooo , i miss you act kawan :'(

Balik rumahhh , tgk adek pulak tak balik balik lagi . Grrrr , tension sangat dah la penat jalan hari ne . Singgah rumah wani sat , then adek datang panggil . Thanks wani untuk hari nee , i gonna miss youu :')

p/s : Hey , i got my new celcom number :D

November 26, 2010

Wajib tayang .


siri WAJIB TAYANG . haha , awak awak semua WAJIB TONTON this video wey

p/s : rumah aku dah kena penyakit berjangkit lagu ne dahh . menular kut . haha , sampai ayah kita buat ringtone . haha . Dalam 10 ckp 1 nombor :D , 5 lu cakap , 5 kali tambah nasi , 5 kali makan , 5 minit lapar lagi (!) dah tengok comment about this video wey . ape macamm ?


my conversation with teha .

her : Fara :(
me : yee teha , whats wrong ?
her : Kita gaduh ngan Capit bpk sedih :'(
me : laa , kenapa gaduh ne ?
her : Masa tu dorang kuar x ajak kte jp g kte macam merajuk ouh dgn dorang . Biasalah perangai kte ni cm bdak kecik . Pastu kte dah say sorry kt sume ouh termasuk capit . Pastu ajak capit pg skatepark jp g dye cm mara mara lpas tu dye kte dah lupa kn dye . Gle sdeh ! kte sayang capit kte x blh nk lupa kn dye :'(
me : Alahai , maybe die tgh bad mood ke time tuh or maybe dia ada prob ke . manela tahu kn
her : Dye ada problm x penah nk cta kt kte ! Serius ouh Capit dah b'ubah gle !
me : tehaaa , jangan la sedih sedih macam ni oh . Capit dia tanak susahkn org dgn prob die kut . sape yang tahu kan . teha try la ckp elok elok dgn diaa , maybe mase hari tuh dia saje kut nak gurau dgn teha . dia kan mmg suka kenakan orang macam tuhh .
her : X nak la dah nampak sgt dye x nk kte Fara . X p la fara kte thu kita sape . Dah biasa dgn suma ni

Serious , aku lemah lahh bab tengok orang sedih sedih ne kann , tehaa i know that everything gonna be okay between you and capit . And capit , aku tahu kau akan baca benda ne . yee aku tahuu ! sbb kau rajen baca storay aku dekat sini kann . then kalau kau dah baca benda ne , buat ape ape yang patut yeee . Aku tak tahu nak tlg mcm mane , soo ne je care aku nak bg tahu dkt kau .

sincerely , faragon (':

November 25, 2010

the most freaking girl (:

Pegi School today macam biasa , Err buat hari ne aku pergi sendirian berhad okay ? Naik lrt , then masuk Daya Bumi . Oh man , naseb ramai orang lalu lalang dekat situ kan . Selamat cekk

then lalu dpn guard tuh punya la sebok nak kacau kacau ! sampai school nampak izzan tunggu dekat situ . rupanyaa dia tunggu wawa , so aku pum join jela masuk lambat kan . haha :D

Seronok jadi izzan , pegi balik balak dia amek . Weng wenggg . but tak kesah pom
. then kejap lepas tuh wawa pun datang . Ahha , masuk je lab . Pn Goh buat sound effect baek punyaa bila nampak aku . Ada rupa macam artis tak teacher ? haha (: baju schl semua dah letak dalam kotak . Sumpah aku rasa , aku yang paling pelik on that time , yang lain semua pakai baju skola . i mean t-shirt skola . Alahai , cool jela kann . then duduk belakang sekali :D weee * motif nak cari wifi skola nak maen internet .

time rehat , lepakk dekat tangling makan dengan izzan , wawa dengan tika semuaa . haha . Wey , seronok dapat spend time masa dengan korang hari ne . Satu geng decided nak masuk kelas lambat , hohoo . masuk je skolah balek . Cekgu dah tunggu dekat luar cari kitaorang . Woww , lambat siket pon tak boleh hehh . apelaaa teacher ne .

Hell-oh , aku rasa macam takde function aku datang hari ne oh . Cekgu buat revision guna yang buku hijau tuh dah buku tuh aku tak beli sebab next year kan nak pndah so malas la kann . Share dgn izzan jela ken . hehh , datang hari ne pon sbb nak bagi borang tukar skola tuh jee . dah lulus dah wey .

Auww Auwww . perasaan aku bercampur baur bila nak tukar schl ne (':
btw , i'm proud to be one of the mgsian .

November 24, 2010

Today takde class , sejak semalam lagi mmg dah tak datang datang pun kan . haha . Sory teacher ! bangun pagi pagi macam biasa then packing packing frame , baju semua ;( then , pukul 12 macam tuh mandy manda siap nak pegi Mid Valley jumpa wawa semuaa . After that , pegi lah tunggu shuttle nak pegi mid tuh kan . Oh mak datuk (!) ramai pulak laki weyy , haramm je . just lepak dgn kawan adek .

Then sampai Mid , pegi dekat IGB tuh kejap teman adek nak surveyy * depaa keja nak mintak duet je dekat situ . haeshh . Turun bangunan tu terus masuk mid , pegi dekat bahagian bowling tuh masuk tokenn . then ajak adek lawan yang maen tembak tembak tuhh . Auww , adek kalah dulu . haha ;D
* Looserr wink wink


Dalam pukul 2 macam tu , Wawa text cakap dia dah habes tgk wayang . So pegi lah kan jumpa diaa , err engatkan ramai rupanya berapa kerat je follow dieorang ne . Alahai nyahh ,
then dieorang nak pegi melawat jijan kerja dkt Robinson tu so follow jela an an . masuk robinson cari jijan promoter bahagian handbag semua tuh . haha , kelakar pulak tgk kawan aku pakai uniform keje dekat situ . haha . Jijan maluu kut kitaorang datang tengok dia dekat situu ;D

then ajak dieorang lepak food court , sbb cek dah lapar sangat dah . dari semalam lagi tak makan hoeshh (!) teringin nak makan ice kacangg , hooo sedap wey . Aku cakap dgn dieorang nak makan gunung ice colour colour * semua blur je on that timee . Yang baity makan nasi goreng pngan dia punya la besar nasi seciput jee . Adoyai , pelik pelik je --"


then jalan pegi watson jap , pastu jalan ntah dieorang ne nak pegi mane la pulak kenn . then terjumpa ade kaka ne , tanya nak buat survey tak nanty dia kasi 10 ringgit . Fareeza excited je sebab dapat duet kan , So follow lah kaka tuh then jumpa adek pulak dekat tempat tu . Isi borang , then kaka tuh panggil nama aku kuat weyy ! Wowww , kaka stop lah buat kita famous dekat situ .


then kaka tuh interview tanye , ape yang suka dkt design baru botol revive ne . then aku pum ckp lah , ' sbb corak dia bulat bulat baru ikut trend ' . kaka tuh pum ' Ohh , bulat bulat tu ikut trend eh ? ' HA-HA , perli aku ke ape kaka nee . jawapan aku pum bodoh bodoh jugak kenn . then mase dia tanya kalau jadi designer nak design ape dekat botol tuh , know what ? kawan adek dia cakap dia nak tauk gambar awek dia dekat botol tu . Auwww (: sengal je jawapan diaaa

Then dah dapat duet , aku pumm terus balik . HAHA , sampai rumah ayah pun balik selamat tak kena marah :D * Err , selamat aku tak pakai baju kaler biru tu , kalau tak dah same macam mamat tuh . Euww . tak kuasa mak ! but baju kita still same colour je beza kan matt ? bhaha .

November 22, 2010

My extra class :)

Okay , woke up around 6.5o punya semangat nak pegi schl hari ne . then mandy siap siap pastu online kejap . Kejut angah sebab dia nak tolong hantar , thanks bro (!) you know what ? class start pukul 8.00 am but aku datang pukul 9.00 haha . Awesomeee babee . Ehh , today - kan kann kita pegi school naek kereta colour pinky . hoyeah ! jambuuu duhhh * owner dia suka pink juga mcm kak june .

then sampai je schl , jumpa miss low . then boleh pulak dia buat muka pelik bila nampak aku . Ayoyoo this teacher haa . So pegi cari kelas 5 science social 1 , baity kata dieorang dekat situ . Pegi tawaf satu schl kejap cari kelas tu dekat mane . haha , serious lupaaa
. then baru teringat yang class tuh class 1t duluu . so pergi tgk class tuh terbukak jee then ada pum berapa kerat je orang .

Wowww , masuk masuk aku terus lost --" dieorang dah belajar banyak dah , aku baru nak datang tayang muka dekat class ne . Haha , kejap lepas tuh cekgu kasi rest . So aku pum online guna wireless school , Err btw next year miss low gonna teach 5 science addmath , padan muka korangg .

Ahha , then after rest sambung balik belajar . Sumpah aku tak paham ape ape pumm (!) kesian sangat dekat aku wey , cekgu bagi soalan then tunggu kejap cekgu bagi jawapan so aku pum salin jee . haha , care aku study addmath maen copy copy je kut . mmg patutlah addmath dapat 29 jee . then Ain nak pnjam phone dia nak online pulak , cekgu nampak kut ain tgh online fb dia time tuh but then cekgu senyum jee ;D auww , Pn Faridah gila sporting babe . Saya suka cekguuuu

next year , Aku takdeee dahh . Say GOODBYES ;)


November 20, 2010

takers :)

I've spend my satur-day with syera , thnks for today . Okay , we're decided to watch Harry Potter even aku tak layan harry potter tuh aku tetap nak keluar pegi tgk jugak kan but lastly kitaorg tengok takers . Woww , Chris brown (!) haha , Today keje aku hanya jalan jalan dan jalann . Hoyeahh , lepas gian sebab before this aku spend time holiday dekat rumah doing nothing wey ! Syera , thnks sebab ajak fara keluar hari ne . kalau tak comfirm fara macam orang stupido dekat rumahh .

November 18, 2010

Find your own way .


Hello , please save that Queen (!)

let me find my own way here , without asking anyone to help me to faced all this kind of stupido problems . Sorry derr , kita bukan nak kacau awak punn okay ? or nak kacau relationship awak dgn ' queen ' awak tuh (!) Boleh tolong cakap dengan queen awak tuh , Tak payah nak jealous sangat la ken ? I have my own life lahh princess , kita tak kacau hak awak pun . We're just friend !

Haeshh , ni sebab kenapa aku tanak buat acc fb ni . Grrr , Stop being too jealous la hey pretty princess ! Okay , or maybe aku kena cari jalan sendiri . So jangan cakap faragon sombong lepas neh ! shut up with that untrue statement . Aku tegur orang aku jugak yang dapat masalah .

Guys , Bukan salah aku , ne semua salah manusia yang suka bersikap macam ' cilakooo ' (!)

P/s : sorry kalau korang gaduh sebab AKU !


November 17, 2010

lembu oh ketupat oh rendang :)

Entry aku bertajuk sangat hebad . haha . Raya haji , bangun a little bit late . hoyeahh --" dengar orang takbir raya baru sedar kut . haha . but stll takde sorang pum manusia yang bangun dekat rumah ne .

Cadangnye hanya nak stay dekat rumah , tanak pegi tgk pun that cow yang comel's tuhh . HAHA
:D
but syue call ajak pegi tgk so just follow lah kann , ai maklum saje nak spend my last time dengan awakk .

Sebab dekat schl dah habes study chapter pasal korban , so kitaorg pun tgk sume gaya pakcik tuh sembelih . kira pro lah ne kann . haha . sumpah aku kesian tgk lembuu tuhh . Lembuu oh lembuuu , kesian dekat awak kena korbann ;( * Orang kate kalau kesian tak boleh makan , betol ?

then tamat pasal lembu . next is ketupat dan rendang ! but wait , haha . another one more story sebelum pegi berayee tuh . Kita tolong mak kita pack-ing barang barang , habes semua seluar baju hangkut letak dalam kotak . petang siket , pegi rayaa rumah maklong * kesian dkt jemi , dia kata rumah dia sunyi takde orang datang ken . You know what ? rendang cili padi tuh was so great . Kak tika , efa , jemi i love that okayy , next time buat lagi taw . Hohoo :D gila tak segan

BTW ALL , HAPPY EIDULADHAAA OKAY ?

November 15, 2010

it might be my last day .

Ehem ehemm , today pegi schl macam biase . Last day buat faz tuh sbb aku rajin datang just because aku nak spend time lepak-ing and borak-ing dengan faz . Chill out dgn Zahirah , faz dgn atyrah dekat library mase waktu rehat , borak borak sampai lebam . Jyeahh , i gonna miss this (!)

then balik kelas balik , seludup makan chocolate cake . then main game mcm budak skola tadika . enjoy duhh . Hoeshh , maybe next year aku takde dah dengan korang . bapak sedih wey . but nvm , aku stll akan curi curi datang MGS , haha :D * promise nyahh .

Err , Attention 4 science class , holiday ada class addmath dgn physics . HAHA

Additional Mathematic Class ( 22 - 23 / 11 )
time : 8.00 - 12.00 pm

Physics Class ( 25 - 26 / 11 )
time : 8.00 - 12.00 pm

Kalau physics class tuh hanya untuk buat peka ! sure aku akan datang . but kalau cekgu nak buat revision je oh thanks teacher . tamao pegii :D haha , do i care (!) but class addmath aku datang , sbb f4 punya chpter belum habes belajar lagi semua . gilaaa slow . Sape datang dapat lah jumpe aku kenn , maybe this year aku last ;( hoeshh , sedih jugak la kuwt

15 november


the reason why i keep loving you ,

I your laughter
I your voice
I the way you show how much you care
I when you say ' you , i rindu you '
I your naughty attitude
I everything about you
finally , I my dearest laughing machine


Phfttt , love me as long as you can okay ? ;D weng weng !

November 14, 2010

waiting for the day .

Wish that everything gonna be okay tomorrow . Hello my mr macho man *ngee i miss your laughter ! I missed our conversation on the last two nights . Tomorrow gonna be our day . Do you remember ?

kau obsesi-ku pencuri kewarasan akal-ku (:

I'll always remember your promise toward me . I love you just like Spongebob Squarepants love his bestfriends Patrick Starfish , and i like you more than Mr.crab like his money ;)

----------

p/s : Happy 25th birthday along . May god bless you .

Oh Cody Simpson ♥




I ADORE YOUU , OH MY CODY SIMPSON
the next coming justin bieber . HA-HA ;D

November 13, 2010

borak-ing :D


At the night , answer call dari capit . I'm such a great listener kan wey ? ha-haa . like what he said , ' bukan senang nak dapat call kau ken ' ohyeah . susah sangat ke nak call aku ? sng ahh ! tekan number then tekan call then tunggu . haha , tapi memang agak bengang tunggu aku jawab call .

Borak - borak and borak sampai kau pun dah lost word nak cakap ape dgn aku kn . Wow wowww , serious aku shocked gila bila dgr story kau . Oh mann , gila hebat dah gangster aku ne . haha . tak payah aku jadi sifu kau dah boleh buat dahh . GOOD JOB BRO (!) haha , honestly banyak gila aku gelak mase borak dgn kau wey . Seronok dgr cerita kau yang ala ala drama telenovela tuh ;D

Aku terharu dgn kau wey , ' Aku je sorang kwn yang kau kenal paling lame dari alam maya ( internet ) yang kau stll contact ' Wootss , rawk gila macam ni wey . Yah , lame juga aku kenal kau ken . Mula dari kau dgn motto hidup yg ' fuck couple ' tuh then sampai skrg . haha . kau engat ? kau tak engat tkpe . aku engat , dan stll akan engat semua bendaa sbb itu memories (!)

* Aku suka pggl dia gangster , Haa haa and haa just because he's rawk my world .

btw , thnks sbb kau kena-kan aku harituh , thnks untuk topup yang kau bg masa raya tuh ( duet raye kan wey ? ) , thnks for your weirdo birthday present , thnks for your hawt story and the most important thnks sbb byk cerita pasal aku dkt kawan kawan kauu , haha :D i likee (!)


Bad day . oh i like (!)

Today such my perfect 'B' day . bored plus bad day (!) ohyeah , damn cool man .
Ajak wani keluar pegi mid . tak boleh keluar jauh sbb now sdg mengalami kegawatan ekonomi . HA-HA .
then tunggu shuttle nk pg mid tuh , omg hanye tuhan yang tahu tahap kesabaran aku ketika itu .
Tunggu dari pukul 2 lebih sampai dkt nk pukul 3 bas tuh tak wujud lg , so just decide naek bas rapid
* kan dah melebur duet kauu faraa ;D thumbs up !

Sampai mid , terus hilang hala tuju kitaorg . haha , just turun naik escalator . Pegi tgk dkt movie cerita ape yang best ( choyy , gaya macam orang tengah masyuk wey ) then masuk tgk pet world . Hoeshh , kalah hamster aku ne . tak boleh jadi bulu diaa , macam karpet duhh . Attn , hari ne aku jalan macam orang kurang upaya :') kaki sakit but stll nak jalan , gila bijak ;D

Jalan kejap lepas tuh , terus ajak wani balek . ho-hoo , tara boleh tahan dah kak ! kejap kejap rase nak stop sbb kaki ney mmg cannot go dah ai , tunggu shuttle nak balik bangsar macam tunggu kura kura buat moonwalk je . i lovee it nyahh --" bak kata cerita cuti - cuti cinta tuh ' kesabaran amat diperlukan ketika ini ' so aku pum sabar sampai shuttle tu sampai .

then balik dgr adek cerita macam macam , hoeshh macam penyampai berita je kau dek oi !
dia kate dia jumpa hasiff * Omg , i miss you ;(

November 12, 2010

Again from teha :')

Message from teha , 10.24 pm .

Fara ! Fara nk thu x today i'm very happy becouse fara tuls about me in your blog :') you know what i'm crying when i saw my name in ur blog and also my text . haha . I thought i'm alone but no ! I have you and capit ! I'm never stop thinking about you fara , You are my best frends ever i have ! Thanks god becouse meet me with fara :') i'll kept my mind what you wrote in your blog :) Goodnight . Fara remember this I ALWAYS LOVE YOU REMEMBER YOU FARAGONN :)

ohyeah , thnks teha . * kau tgk capit tak pasal pasal name kau ade dkt sini .

November 11, 2010

seriously , i'm sorry .

Tehaa ;(

Seriously , i'm sorry (!) My attitude starts to make everyone hate me kan teha ? ohgawshh . I don't even know that you're not happy with your life right now . I thought that everything gonna be okay , I was wrong . I never trying to appreciate you kan ? i'm selfishness . sorry kawan ;(

Today , she make me touched . Honestly , fara rasa bersalah sangat dengan teha bila fara dapat text dari teha . why do I always be like this , makes everyone sad and crying all the time

Message from teha ( 09.26 pm ) :
Yela . Org tu mana nak text org kt sini dah . Dye nk text ngan capit je =( x p Fara kte fham =(

Message from teha ( 09.41 pm ) :
My life ? hmm evrythng is change ! my famly my frends . Hmm its change to fast ='( hmm

Message from teha ( 10.10 pm ) :

Hmm x p . kte thu nsb kte =) kte happy sgt ble Fara reply text kte . Thanks coz make me happy .

Teha , act i do really miss you ! engat tak dulu teha teman fara text malam tuh , even time tuh teha dah ngantuk sangat but teha tak bg tahu fara pun sbb teha nak teman fara . eh awak , walaupun fara jarang tegur or contact awak , doesn't mean that fara lupa dekat awak !

Please take note that , I LOVE YOU TEHA .

Sincerely , farah


November 7, 2010

patiently waiting .

oh hello hello and hello :')
Ohmy G , rindu gila nak updated blog yang kini kian usang . hoeshh . sedih nyahh
act , banyak sangad story mory nak tules . oh yeahh tangan aku dah addict sangat nak buat vandalisme dekat sini . Fyi , lappy rosak repeat lagi sekali ' R to the O to the S to the A to the K ' :'(
tuh salah satu faktor why faragon dah jadi macam chispmore , kejap ade then menghilang balik .

sorry guys , bila semua dah okayy i'm going to be an active blogger again ;D
patiently waiting (!) haa haa and haa , tunggu kucing keluar tanduk then baru lappy aku elok


October 28, 2010

Gawshh (':

Hello yaww . omgawsh ! seriously i miss my baby boo here duhh . haha :'D , i miss my sidebar , my header , my story and of course my dearest followers heree .

Ahaa , okay done ! just tinggal last paper sivik besok then merdeka ! i repeat , M-E-R-D-E-K-A !
korang stll exam ken ? ha haa and haa ;D * berlagak ne ! eh adil lah kenn dah dekat 3 weeks aku exam , hari ne baru rase otak dapat peluang buat holidays kejap . thanks god .

This weeks je dapat rest pun , minggu dpn stll study macam biasa . byk subject belum habes belajar lgy . Ohmann , baru je cadang nak simpan simpann semua buku ne . tergendala lahh pulak . haeshh --"
Guess what ? my physics result is just like a shit . omg ! kenapa bijak sangat duhh ? haeshh ;'(

lupakan , bersyukur je dapat result mcm tuh . btw , kita dah boleh updated blog kita hari hari dahh :D
examm , i gonna miss youu . bhahah * gelabah lebih kau ne !

October 23, 2010

bye back blog .

Hoihoii , Selamat tinggal kembali blog :'(
Oh my gawsh , kita kena lupakn awak kejap la blog buat beberapa hari because final exam kita stll going on duhh ! tinggal exam yang nak kena bulat bulat jee . oh yeahh ! kita suka gilaa paper yang ne , sbb yang ne kalau tak tahu buat stll boleh maen bulat bulat je mana suka kan ? haha .

Btw , kita baru jee bt sedikit transformation dekat blog kita ne . lawaa tak ? lagu pun kita dah tukar , well laughing machine kita ajar dengar lagu Bruno Mars ne . woww woww ,
i lovee it duhh , yeee korang suka tak blog kita macam ne ? kalau suka cakap sukaa ! haha
awak comment nnty kita bg gula gula dkt awak :D * gula2 yg sposen dpt dua dah lee


Jogging (:

Bangun awal awal pagi , just because dah janji nak pg jogg together together dengan wani kita . Like usual , both of us mesti ada yang lambat punya . My little amoy ne mmg suka lambat pun , haha . Pg lagy dah call dia tanye dah bangun ke belum . So decide pg around 8.00 am sbb dia baru je bangun
* Act , kita pun bangun lmbt juga kut . haaa ;)

Then dah siap semua pg lah menapak sampai Taman Tasik Perdana jalan kaki je wey , mase otw nak pg tuh boleh pulak terjumpa daus and his geng lepak kedai mapley tu . Ohmyy , yang kawan dia tuh duk sibuk lambai lambai dekat aku ! yaww , what the hell man ? haha . Aku just tutup muka aku dengan towel kuning tuh then terus je jalan bt mcm ta nmpk dieorg . Hurghh , boleh pulak daus tuh pg jerit jerit pggl name aku . Haiyaa , ape kau nak dey mamat ?

p/s : wani , hari ne aku gelak kaw kaww punye wey . haha . sbb syok sangat dengar kau cerita pasal zaman tadika dulu tuh . haha , macam apee je . comel gila kenn ;D

October 22, 2010

i'm learning .

I learned the meaning of life with your attitude , yes i do learn something from you . i learned not to easily give up with my life ! i'm always trying to be better than before , trying to be better than others . Now i being more stronger than before . I just realize that this is my real life and i must accept the fact .

awak , kita bukan macam barbie doll awak yang awak boleh buat main main tuh yee . kita pun ada hati dan perasaan mcm orang lain . engat kita ne binatang ke apeaa ?


October 17, 2010

Dearest reader ,

Babes and dudes ,

just wanna inform you that , i'm going to away for a few days . Start esok , kita kena faces all my hardest subject . Hoeshh , awak kesian tak dekat kita ? kesian sangat kann wak (!)'

Gahhh , kita tak sabar nak tunggu habes final exam ne . then boleh la kurangkan sikit beban dkt kepala hotak ne , kepala kita dah berat sangat dahhh . that why kita degil . paham ? ahha .

Sorry guys , kita mesti rendu nak tules cerita keling kita dkt sini :')

GOODBYES MY BABY (:

October 15, 2010

imma be your cheerleader !

Imma be your life cheerleader so that i can cheer up all your days . boleh ken ? Your voice like a soundtrack of my summer , you'll never know how much i need you . yesh never right honey . Thank you for your laugh and your smile , It brings me happiness . Thank you being patient with me , i ne degil kan you ? hee (':

Okayy , today was my day ! yesh my perfect day , i want to flask back all my memories when first time i know him . I just know this guys from syeraa , one day syera cakap yg hasiff minat dkt kitaa . But kita tak penah pun kenal dgn hasiff ne , because tak penah pun tegur or comment dgn dia before this . Langsung ta pernahh (!)

After a few days , masa kita onl myspace tuh dapat comment dari diaa ! its just like ' wowww ' finally this guy tegur kita kan . kalau tunggu farah tegur mmg taklah ken , then sllu chating chating dgn dia dkt ym . Sejak hari tuh , everyday kita onl just sbb nak borak borak dgn diaa . hahaaa :D

Okay , then dia sllu text kita . yesh everyday dia teman kita sampai kita tertido . i always remember this ' youu . i rindu you ! ' engat tak ? you sllu ckp this word dkt i kan kan ? i suka dgr you ckp this word . Then dah lama lepas tuh , time rayaa kut 15 sep . you tell me everything . sesi luahan perasaan pun tejadi .

Jeng Jengg , haha . So i do accept him as my boyfie . Wootss , lama kan tunggu jwpn i ? hahaa . honey i always pray for our relationship , i love you non-stop dudee . I tunggu you for this coming date . It's like a fairytale but the story is still goin on just like our love as it grows so strong .

NOTE :

Syeraaa , thanks ! syera dah macam ajen cari jodoh untuk farah dah . haha . i love youu and i always pray for your happiness . jage your Mr Yaww elok elokk taww ? eh , after final exam kita jumpa lg taw

sincerely , faragon (:

October 14, 2010

Oh my babe


Eh readers , you know what ? she adore me so much , haha ! auww , eyla thanks for that lovely post . Well , act dah lame tak borak borak dgn this pretty girl . Yahh , dulu kita sllu comment comment dgn dia dkt myspace and now myspace fara pun dah terkubur . Thanks for being one of my fav follower , i know how much you caree about me (': Phfttt , I love you and i miss you more than you do darlaa

p/s : this girl buat kita terharu gila gila hari ney . read her post about mee , click here (:
I LOOOVEEE YOUUU EYLAA ELMO


October 13, 2010

unwanted day .

such unlucky day for me , i'm going to school as usual today . wearing that cadet police t-shirt yang dahh tersangat lusuhhh . yesh , bukti everyday kita kena jemur tgh panas time kawad . Sabar jee pakai this ugly shirt , nak habes tahun dahh . Sampai schl , sempat duduk kejap jee . than ada budak tuh dtg suruh buat ground duty , haeshh . Aku lagi kenaa ! dah la buat benda ne sorang sorang , pity on meee !

Omgg , my school gila bersih duhh penat aku kutip sampah keliling sekolahh . Yesh , bila time 4 science bt ground duty mmg aku je asyik jadi mangsa . Hish hishh . After that , one of the ' imperfect prefect ' tegur aku . kenapa pakai tudung yang ada sulam sulam ne ? Yoooo , kau memang sllu nak attack aku je kann budak ? watafak ! acting like a great prefect je kau ne . Sumpahh aku tak suka kauu ! can you respect me as your senior nyahh ?


then masaa chemistry pun kita kena attack jwb soalan cekgu . yeah , aku dapat soalan paling susahh . Oh thanks sangat . but i learn something new today , terima kasih teacher :) selamat cekgu ne angin dia sangat baek hari ne , so dia takde lahh mengamuk mengamuk bila aku cakap aku tak reti buat ==" . During psk , aku just lentok kepala atas meja sbb gila penat hari ne . Kesiannnn kann dekat aku ne ?

Last period was addmath , so study macam biasaa . eh ehh , nowadays otak kita dah boleh terima dah this subject . Woahhh , balik lambat sbb cekgu nak bt extra class . mean that aku kena balik jalan kaki sorang sorang . 2.40 balik , jalann sorang then jumpa orang gila nee . i'm so lucky sbb dia tak follow aku . Thanks god ! kalau lah on that time orang gila tuh follow aku , mmg gayanya aku akan patah balik pegi school . haha :D

* hari ni banyak sangat dugaan , but aku hadapi dengan tenang ! bagus kann ? ye terima kasih (:


He reminds me .


Let’s do this together everlastingly . Don’t kill the frame of mind , and please don’t start going back , I’m yours and you’re mine , we belong to each other now . Are you still with me ? To save me from where i came fromm , it was dark and i'm so scared . Do correct me when i'm wrong , youu have been my true inspiration and i changed being much better just because of you . Honestly , the infection of the love diseases is more than i could imagine . I’m saving myself for you because I heart you so much

TWOOT TWOOT , LOVE YOUU

October 12, 2010

Reformasi kehidupan .


Semalam onl fb then terjumpa fb kau duh sucker ! you know what ? i hate you forever in my lifee . Dari semalam sampai hari ni hati aku sakit bila terengat pasal kau ! but aku engat something je dalam kepala hotak aku ' ORANG BODOH HANYA UNTUK ORANG BODOH ! ' haha , kalau boleh ken , aku nak je cakap this word dekat kau duhh . hati aku memang sakit dgn attitude kau . why must you being so heartless ? answer my question lah stupidoo

Huhhh , please go away from my mind noww . and please don't come back ! Deleteee that guys . yesh faraaa , awak kena buat reformasi balik mind awak tuhh . Ayoyo , now kita dah ada hasiff lahh . i do love my boyfie walaupun skrg kita rasa dia dah makin jauh dari kitaaa dah :') everything okay ken honey ♥ ♥

October 11, 2010

final examination .

yeah . bagi sedikit ruang untuk aku mencarut ! MIDDLE FINGER UP !



Huhhh , kalau hidup semudah kiraan 1 2 dan 3 . sampai angka yang keberapa pun aku sanggup kira .
but life ain't that easy . Never wish life were easier , wish that you were be better .

wish me luck pls ( 11/10 - 29 /10/10 )


October 10, 2010

search me (:



Okay , let me tell you something that you will never expect me to do ! on this unique date , finally farah already have thier official facebook account . Aku tak tahu kenapa aku buat benda alah ne , maybe sbb banyak sangat orang menyeru ==" . kita dah kehabesan alasan nak bagi bila ramai sangat tanya soalan seperti ini :

  1. bila nak buat facebook ?
  2. kenapa takde facebook ?

And act , banyak lagi . Yahh , kita kuno kan kann ? hell no . kita ada seribu satu alasan kenapa kita tak nak buat fb ne dulu and now kita buat pun sbb kita ada satu agenda yang harus kita lakukan , yesh harus duhh ! agenda tuh hanya kita je yang tahu . haha , semua benda kena bagi tahu dekat korang ke ? tak kan kannn ?

wish that this facebook acc tak kan bg kita problemm . i really wish for that .

Do search me ' Faragon Syke ' :D

October 9, 2010

Footsore , haha .

Saturday morning , like usual bangun awal awal pg . today dah janji nak keluar dgn wan , umie , wani , leha , darwanis . Oh mann , first time kut kita keluar hang dgn dieorg ne . woahhh , they ask me to wear ' dress ' . heyyo ' farah tak kesah , haha ' stupido ! wani , geram betol . dia yang tak pakai dress hari ne . sampai hatimu .

then pg ts , sampai sana teman wan shopping jap . then wait for someone . Woahh , that guys macam kenal je wey . rupanya Rio tuh budak yang bising bising dpn aku masa bicara berirama dulu tuh . haiyaa , ini orang ke namanya rio . ahha , nak glamour habes eh name kau mamat . haha . but nvm , kau memang gila sporting .

After makan dkt marry brown , then pg main bowling dekat ts . after that shopping lepas tuh baru balik .
* act panjang ceritanye , tapi malas nak tulis . haha :D sorry guys .

p/s : UMI NADHIRAH , THANKS BELANJA AKU HARI NEH (: and btw HAPPY BIRTHDAY WAN !

October 8, 2010

biology-day .


Friday - today satu hari our class hanya belajar biology , yeah start around 8 then until 12 lebih macam tuh . Wowww , i'm kinda sleepy belajar subject neh ohh . Bored nyahh , but i have to appreciate that teacher sbb even kaki dia tengah sakit berbalut berplastic bagai dia stll datang schl just sbb nak ajar our class . Thanks Pn Nava :') then waktu rehat , all 4 science pg rehat same same duduk satu meja wahh , first time aku tgk 4sc se-akrab ini . Err , i miss my schl canteen duhh . lame dah aku tak jejak kantin skolah . sllu kalau waktu rehat just duduk dpn class then siapkan semua homework . After schl end , Ade class tmbhn for additional mathematics pula ==" teacher habeskan satu chapter hari ne juga . hehh , slmt my otak stll boleh terima itu ilmu ! otak korang boleh tak terima banyak banyak data macam kita dalam masa satu hari ? HAHA , only faragon can do it nyahh . Cekgu kasi balik awal , then jumpa wani dengan wan stll belum balik balik lagi . Woahh , So balik dgn dieorg redah lelaki lelaki yang baru lepas dari sembahyang jumaat . * batal air smbhyg korang kan kann ? (;

p/s : wani thank sbb tunggu aku hehh , kau baik gila kann . i'm lucky to have you as my friend :')

October 6, 2010

Burden for me .

Okay today masa chemistry dua masa tuh , study pasal salt . Err , we're doing some practice for that chapter . Act , this subject boleh buat hidup aku huru hara , its hard for me to understand this subject . Hoeshh , exam masuk until this chapter . hahh , bapak dia lahh . Otak kita tak boleh simpan banyak banyak sangat data cekgu , otak kita guna 1GB je . haha :P , thats why kita damn stupid dah skrg neh kan kan ?

Dah lah tak paham benda alah ne , then boleh pulak cekgu suruh jawab soalan dia . Yaww , gila kauu ! but naseb baek faz tolong bagi tahu jawapan dia , then aku cakap jela semua yg faz bg tahu td . err , lepas tuh cekgu ne gedik gedik pula suruh explain macam mana dapat jawapan tuh . Aku dgn confident level yang tak berapa nak tinggi tuh , pegi la dekat depan then explain dekat class mcm mana dpt jawapan tu .

HAHA , boleh pulak aku tibai explain chemistry ne dalam bahasa melayu . haha :D suka suka aku je buat macam tuh duhhh . Well , cekgu pun ajar dalam bm je , kita pumm ikut cekgu lahh . Grrrr == " belajar chemistry adalah sesuatu yang membebankan , So pmr candidates jgn bg dapat result bagus macam kita :Pp

October 5, 2010

4 free period .


Yesh , today our teacher banyak yg pegi jage exam for pmr , so that free time is for ' xoxo gossip girl ' . Me , faz and Sharanyah haha , kitaorg talk nonsense je hari ne . Well , we laugh like a crazy woman ;D


Heyy , hari ne otak korang kuneng sangat . sama macam colour t-shirt yang aku pakai masa bicara berirama tuh . haha , kitaorg busy cerita pasal anak , then kawen kawen . haha , serious macam gampang je

then suddenly , faz tanya : ' Ayu , nanty bila kau nak kawen wey ? '
haha , you just make me laugh with this question , well - kita pun nak kawen ade tarikh keramat juga . Euwww ,
birthday aku 1 bln 6 , so aku nak tamatkan zaman bujang on 1. 6 . 16 :D
Woahh , bagus date ne bukan ? haha . thnks for reading this idiot post , rugi kan kan ? pity on youu . ngee