People said I've changed so much , Well here's the truth . I grew up and I stop letting people push me around all the time . I learned that my life can't always be happy :')

December 25, 2010

HARAM ukir nama kekasih .


Perbuatan mengukir nama kekasih pada mana mana anggota badan adalah HARAM hukumnya dan berdosa . Dr . Yusof al-Qardhawi dalam kitabnya halal haram menjelaskan bahawa perbuatan seumpama itu bertentangan dengan ajaran dan syariat islam . Perbuatan mengukir nama kekasih ini pada badan ini adalah perbuatan yang tidak betul . Sekiranya seseorang itu benar benar mencintai kekasihnya pahatkan lah namanya di hati bukan pada badan .

Perbuatan seperti ini benar benar melanggar syariat islam dan dikategorikan sebahagian daripada amalan syirik ! " sekiranya seseorang remaja itu mati dalam keadaan masih terdapat tatu pada badanya maka mahu tidak mahu kulit jenazahnya perlu dikikis sehingga tatunya hilang , selepas itu barulah jenazahnya dapat dimandikan dan diuruskan .
Perlu juga diketahui bahawa perbuatan ini adalah perbuatan kufur ! Ingat setiap anggota badan kita semuanya hak Allah dan janganlah kita merosakkan hak Allah , hak-Nya akan kembali kepada-Nya :')

p/s : Selamat aku tidak pernah terbuka hati untuk buat benda haram ne .
awak awak yang toreh tangan tuh , tak saket ke buat benda tuh ? nah bace bendaaa ne . kita buat untuk awak :D

Article ne , aku amek dari Mastika bulan januari 2011 . Act , article tuh panjang berjela jelaa and aku just amek yang aku rasa aku tertarik dengan ayat diaa . korang nak tahu banyak banyak lg beli and bace sendiri lah kann . kita just nak share sedikit dengan korang jahh . thankies mastika ;)

Selamat pengantin baru kak ina :)


P/s : Selamat Pengantin baru akak inaa . Semoga berbahagia bersama abang Tj
refresh :)

finally , i'm done some makeover toward my blog . ha-ha . getting bored with my old background haeshh . Oh mann , give me some idea pleaseee . Aku dah mula jealous bila tengok blog orang laen lg lawaa . HAHA . No matter what kann , aku tetap sayang blog aku even dia dah kelihatan sedikit berusia dan sedikit ketinggalan zaman :D sorry wahai blog , awak sudah semakin kurang menyerlah dimata follower saya sekarang . Tapi tapi don't worry sayang hehh , faragon will always doing some make-up toward you oh my darling so that after this ramai orang akan mula terpikat dengan awak . I keep promise that after this you'll stay pretty kan ;) Weee are you happy now readers ? haha

You look so attractive now blog , I love you :)